Current Affairs-23-September-2016

  • 1. Name the former Indian cricketer who was recently appointed the chairman of the BCCI Selection Committee?
   A.) Sourav Ganguly
   B.) Ravi Shastri
   C.) Sunil Gavaskar
   D.) MSK Prasad

Answer: Option 'D'

MSK Prasad

  • 2. PV Bharathi was recently appointed as the Executive Director (ED) of which Indian Public Sector Bank?
   A.) Andhra Bank
   B.) Canara Bank
   C.) Vijaya Bank
   D.) SBI

Answer: Option 'B'

Canara Bank

  • 3. How many countries of United Nations signed a declaration to end the drug-resistant infections?
   A.) 190
   B.) 183
   C.) 193
   D.) 180

Answer: Option 'C'

193

  • 4. The 2016 Incredible India Tourism Investors Summit (IITIS) was recently began in which city?
   A.) Delhi
   B.) Kolkata
   C.) Pune
   D.) Mumbai

Answer: Option 'A'

Delhi

  • 5. India recently signed an agreement with which country for exchange of information with respect to taxes?
   A.) Mauritius
   B.) Tanzania
   C.) Samoa
   D.) Maldives

Answer: Option 'C'

Samoa

  • 6. Who of the following are appointed as member of the Monetary Policy Committee (MPC) by the Union Government recently?
   A.) Ravindra Dholakia
   B.) Chetan Ghate
   C.) Pami Dua
   D.) All of the above

Answer: Option 'D'

All of the above

  • 7. Which of the following is the India’s Most Valuable Brand?
   A.) SBI
   B.) Airtel
   C.) Reliance
   D.) HDFC

Answer: Option 'D'

HDFC

  • 8. Who was recently conferred with the Clinton Global Citizen Award?
   A.) Lakshmi Mittal
   B.) Mukesh Ambani
   C.) Adi godrej
   D.) Anand Krishnan

Answer: Option 'C'

Adi godrej

  • 9. The India cricketer who was recently named the captain of the India's all time Test XI by Wisden is?
   A.) Sachin Tendulkar
   B.) MS Dhoni
   C.) Kapil Dev
   D.) Sourav Ganguly

Answer: Option 'B'

MS Dhoni

Current Affairs-23-09-2016 Download Pdf