Current Affairs-24-September-2016

  • 1. Who has been appointed as the new chairman of Life Insurance Corporation (LIC) of India?
   A.) VK Sharma
   B.) Usha Sangwan
   C.) Nisan Dhurua
   D.) Soumya Ranjan

Answer: Option 'A'

VK Sharma

  • 2. Which state recently produced carbon from sugarcane waste by using low power microwave system?
   A.) Andhra Pradesh
   B.) Tamil Nadu
   C.) Maharashtra
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'C'

Maharashtra

  • 3. The first ever meeting of the Goods and Services Tax (GST) Council will be held in which city?
   A.) Hyderabad
   B.) Delhi
   C.) Mumbai
   D.) Chennai

Answer: Option 'B'

​Delhi

  • 4. Who has been appointed as the Chairperson of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) for a period of 5 years?
   A.) UK Sinha
   B.) Arundhati Bhattacharya
   C.) Shivram Agarwal
   D.) Madhusudan Sahoo

Answer: Option 'D'

Madhusudan Sahoo

  • 5. India recently inked the 7.8-billion Euro deal for 36 Rafale fighter jets with which European nation?
   A.) France
   B.) Germany
   C.) Italy
   D.) England

Answer: Option 'A'

France

  • 6. The World’s largest solar power plant has been installed in which state recently?
   A.) Andhra Pradesh
   B.) Rajasthan
   C.) Tamil Nadu
   D.)

Answer: Option 'C'

Tamil Nadu

  • 7. Name the author of the book "Citizen and Society" that was launched by President Pranab Mukherjee and Prime Minister Narendra Modi recently?
   A.) Hamid Ansari
   B.)
   C.)
   D.) Shashi Tharoor

Answer: Option 'A'

Hamid Ansari

  • 8. Name the Indian company that grabbed a $99.7 million contract from Vietnam Border Guar to design, construct and supply high-speed patrol vessels?
   A.) Bae Systems
   B.) Larsen & Turbo
   C.) Reliance Defence Engineering
   D.) Mazagon Dock

Answer: Option 'B'

Larsen & Turbo

Current Affairs-24-09-2016 Download Pdf