Current Affairs-24-February-2017 Questions and Answers

  • 1. Union government has recently approved the signing of Air Services Agreement (ASA) between India  and which country?
   A.) Italy
   B.) USA
   C.) Greece
   D.) Japan

Answer: Option 'C'

Greece

  • 2. The 14th edition of Pravasi Bharatiya Divas organized at:
   A.) Hyderabad
   B.) New Delhi
   C.) Chennai
   D.) Benglur

Answer: Option 'D'

Benglur

  • 3. China is setting up the world's highest altitude gravitational wave telescopes in :
   A.) Bhutan
   B.) India
   C.) Tibet
   D.) Bhutan

Answer: Option 'C'

Tibet

  • 4. Recently which smartphone company launched its first phone with Android OS?
   A.) Moto
   B.) Micromax
   C.) Nokia
   D.) Apple

Answer: Option 'C'

Nokia

  • 5. Name the newly appointed Chief Financial Officer of Reliance Power
   A.) Naresh Nagarajan
   B.) Suresh Nagarajan
   C.) Ramesh Nagarajan
   D.) Girish Nagarajan

Answer: Option 'B'

Suresh Nagarajan

  • 6. Who has won the 2017 Qatar Open tennis title in the men's single category?
   A.) Novak Djokovic
   B.) Andy Murray
   C.) Milos Raonic
   D.) Kei Nishikori

Answer: Option 'A'

Novak Djokovic

  • 7. Recently an 18-year old girl has taken the Indian government to court after being refused access to drug-resistant tuberculosis (XDR TB) drug called:
   A.) Ethambutol
   B.) Isoniazid
   C.) Pyrazinamide
   D.) ​Bedaquiline

Answer: Option 'D'

Bedaquiline

  • 8. Who has been named as the International Event Ambassador of 14th edition of Mumbai Marathon?
   A.) David Rudisha
   B.) Ezekiel Kemboi
   C.) Wilson Kipketer
   D.) Nijel Amos

Answer: Option 'A'

David Rudisha

  • 9. Reserve Bank permitted multilateral financial institutions to invest in rupee denominated bonds popularly known as ________ issued Indian entities?
   A.) Green Bonds
   B.) Gold Bonds
   C.) Masala Bonds
   D.) Infra Bonds

Answer: Option 'C'

Masala Bonds

  • 10. ______ has tied up with greenply to offer financial services to the dealers?
   A.) Axis
   B.) HDFC
   C.) SBI
   D.) UBI

Answer: Option 'C'

SBI

Current Affairs-24-02-2017 Download Pdf