Current Affairs-26-August-2016

  • 1. Name the state which recently named Sakshi Malik, who won the bronze medal at Rio Olympics, as its brand ambassador for Beti Bachao, Beti Padao campaign?
   A.) Gujarat
   B.) Haryana
   C.) Punjab
   D.) Himachal Pradesh

Answer: Option 'B'

Haryana

  • 2. The 1 st ever BRICS Film Festival will be hosted in which Indian city in September 2016?
   A.) Delhi
   B.) Mumbai
   C.) Chennai
   D.) Panaji

Answer: Option 'A'

Delhi

  • 3. The 8th BRICS Summit will be held in which state of India?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Telangana
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Goa

Answer: Option 'D'

Goa

  • 4. Which state postal circle launched a special speed post service (Pink Envelopes) for the high court, to accelerate delivery of summons and notices?
   A.) West Bengal
   B.) Maharashtra
   C.) Jharkhand
   D.) Delhi

Answer: Option 'C'

Jharkhand

  • 5. What is the capital city of Columbia?
   A.) Bogota
   B.) Peru
   C.) Lima
   D.) Pagoda

Answer: Option 'A'

Bogota

  • 6. American multinational banking firm Goldman Sachs recently said Indian economy is likely to grow at what per cent in this year 2016-17?
   A.) 7.4
   B.) 7.6
   C.) 7.7
   D.) 7.9

Answer: Option 'D'

7.9

  • 7. India signed a MoU with which country recently for cooperation in the field of traditional medicines?
   A.) South Africa
   B.) USA
   C.) China
   D.) Srilanka

Answer: Option 'B'

USA

  • 8. How many banks will go live soon with Unified Payments Interface for sending and receiving money via smartphone using a virtual Payment address?
   A.) 21
   B.) 17
   C.) 15
   D.) 12

Answer: Option 'A'

21

  • 9. The first Child court in South India was inaugurated in which city?
   A.) Chennai
   B.) Bangalore
   C.) Mysore
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'D'

Hyderabad

  • 10. Which Private sector lender has tied up with IBM to use its Cloud commerce solutions to transform customer engagements and enhance its cross-sell platforms?
   A.) IndusInd Bank
   B.) Axis Bank
   C.) ICICI Bank
   D.) Yes Bank

Answer: Option 'A'

IndusInd Bank