Current Affairs-30-August-2016

  • 1. The National Sports Day was annually celebrated on?
   A.) 27 th August
   B.) 29 th August
   C.) 28 th August
   D.) 30 th August

Answer: Option 'B'

29 th August

  • 2. Who will head the high-level committee constituted by Union Finance Ministry to suggest steps to promote card payments?
   A.) Ratan P Watal
   B.) b. Prabhas Kumar Jha
   C.) Ashok Lavasa
   D.) Shashi Arora

Answer: Option 'A'

Ratan P Watal

  • 3. Name the famous Indian cricketer who gave BMW cars to Indian medallists at 2016 Rio Olympics?
   A.) MS Dhoni
   B.) Sunil Gavaskar
   C.) Sourav Ganguly
   D.) Sachin Tendulkar

Answer: Option 'D'

Sachin Tendulkar

  • 4. Scientists of which country have recently detected a rare deep-Earth tremor, known as an S wave microseism?
   A.) USA
   B.) Italy
   C.) Japan
   D.) India

Answer: Option 'C'

Japan

  • 5. Recently Government inaugurated a new IIT in which city?
   A.) Pune
   B.) Noida
   C.) Dharwad
   D.) Guntur

Answer: Option ''

Dharwad

  • 6. International Day against Nuclear Tests was observed every year on which date?
   A.) August 27
   B.) August 28
   C.) August 29
   D.) August 30

Answer: Option 'C'

August 29

  • 7. Which of the famous e-commerce company launched a dedicated online Telugu book store?
   A.) Flipkart
   B.) Amazon
   C.) Snapdeal
   D.) Paytm

Answer: Option 'B'

Amazon

  • 8. On whose birthday India is celebrating the National Sports Day every year on 29 th August?
   A.) Dhyan Chand
   B.) Milka Singh
   C.) Prakash Padukone
   D.) Balbir Singh

Answer: Option 'A'

Dhyan Chand

Current Affairs-30-08-2016 Download Pdf