logo

August 2017 Important Daily Current Affairs For IBPS Bank Exams-2017


  • 1. To inspire the people to participate in the Swachhata Jan Andolan and connect themselves with the ‘Swachhata Survekshan-2018’, Ministry of Housing & Urban Affairs released a song with opening line:
A.) ‘Swachhata Ki Jwala Jagi Hai’
B.) ‘Swachhata Ki Jyot Jagi Hai’
C.) ‘Swachhata Ki Leher Chali Hai’
D.) ‘Swachhata Ki Goonj Jagi Hai’

Answer: Option 'B'

‘Swachhata Ki Jyot Jagi Hai’

  • 2. What was the theme of ‘World breastfeeding week 2017’celebrated from 1st to 7th August 2017?
A.) “6 Months of Breastfeeding for New Born”
B.) “Sustaining Breastfeeding Together”
C.) “Creating Awareness about Breastfeeding Together”
D.) “Propagating Breastfeeding for New Born”

Answer: Option 'B'

“Sustaining Breastfeeding Together”

  • 3. During India’s struggle for independence, Non-cooperation movement was launched on which date?
A.) August 1, 1924
B.) August 1, 1920
C.) August 1, 1921
D.) August 1, 1923

Answer: Option 'B'

August 1, 1920

  • 4. Ustad Sayeeduddin Dagar, who passed away on July 30, 2017, was:
A.) Eminent Sitar Exponent
B.) Eminent Dhrupad singer
C.) Eminent Tabla Exponent
D.) Eminent Flute Exponent

Answer: Option 'B'

Eminent Dhrupad singer

  • 5. Which city will host 2028 Summer Olympics?
A.) Moscow, Russia
B.) Durban, South Africa
C.) Los Angeles, US
D.) Berlin, Germany

Answer: Option 'C'

Los Angeles, US

  • 6. According to the latest ICC Test Rankings,which cricketer has maintained his top position in the bowlers’ list?
A.) Jasprit Bumrah
B.) R Ashwin
C.) Ravindra Jadeja
D.) Mohammed Shami

Answer: Option 'C'

Ravindra Jadeja

  • 7. As per two different studies, published in the journal Nature Climate Change, the global temperature is likely to rise more than _________ degrees Celsius by the end of this century.
A.) 4 degrees Celsius
B.) 3.5 degrees Celsius
C.) 2.5 degrees Celsius
D.) 2 degrees Celsius

Answer: Option 'D'

2 degrees Celsius

  • 8. Who among the following has been appointed as the Chief of the Indian Army’s Eastern Command on August 1, 2017?
A.) Lt General Sandeep Menon
B.) Lt General Abhay Krishna
C.) Lt General Ankush Iyer
D.) Lt General Pawan Tomar

Answer: Option 'B'

Lt General Abhay Krishna

  • 9. ____________, the first vice-chairman of NITI Aayog announced his resignation from office on August 1, 2017.
A.) Ramesh Chand
B.) Arvind Panagariya
C.) V K Saraswat
D.) Amitabh Kant

Answer: Option 'B'

Arvind Panagariya

  • 10. Which company has named Sameer Garde as President for its India and SAARC operations?
A.) Facebook
B.) Apple
C.) Cisco
D.) IBM

Answer: Option 'C'

Cisco


To whom this August 2017 Important Daily Current Affairs For IBPS Bank Exams-2017 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using August 2017 Important Daily Current Affairs For IBPS Bank Exams-2017 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.