Current Affairs Quiz 6th February 2018 - Indian Study Hub Current Affairs Quiz

  • 1. Which country Launched Smallest Rocket Ever To Carry Tiny Satellite Into Orbit?
   A.) Japan
   B.) Pakistan
   C.) China
   D.) South Africa 

Answer: Option 'A'

Japan

  • 2. For which agreement IWAI Signs Project Agreement With World Bank?
   A.) GIFT City, Gujarat
   B.) Jal Marg Vikas Project
   C.) Yamuna Expressway
   D.) Neemuch Solar Power Plant

Answer: Option 'B'

Jal Marg Vikas Project

  • 3. How many crores did International company Singtel in Bharti Telecom?
   A.) 3042
   B.) 2649
   C.) 5687
   D.) 9841

Answer: Option 'B'

2649

  • 4. Who Becomes Best Indian Golfer In The World?
   A.) Gaurav Shei 
   B.) Shubhankar Sharma
   C.) Rishi Narain
   D.) Shiv Kapur

Answer: Option 'B'

Shubhankar Sharma

  • 5. Which country Successfully Test-Fires Nuclear-Capable Agni-I Missile?
   A.) South Africa
   B.) India
   C.) Pakistan
   D.) North America

Answer: Option 'B'

India

  • 6. Which country Air Force chief General David L. Goldfein flies Tejas aircraft?
   A.) USA
   B.) South Africa
   C.) Iran
   D.) Australia

Answer: Option 'A'

USA

  • 7. Which leader to go on 4-day visit to Palestine, UAE, Oman on February 9?
   A.) Shri Ramesh Gupta
   B.) Shri Arun Jaitley
   C.) Shri Prakash Javadekar
   D.) Shri Narendra Modi

Answer: Option 'D'

Shri Narendra Modi

  • 8. Which country contributes $1 million to UN Development Partnership Fund?
   A.) South Africa
   B.) Iran
   C.) India 
   D.) Pakistan

Answer: Option 'C'

India 

  • 9. Who wrote A Book Penned Down By PM Narendra Modi Released ?
   A.) Exam Warriors
   B.) Aahwan
   C.) A journey - Poem
   D.) Abode of love

Answer: Option 'A'

Exam Warriors

  • 10. Who Inaugurated Investors Summit In Assam recently?
   A.) Shri Suresh menon
   B.) Shri Narendra Modi
   C.) Shri Praveen Javadekar
   D.) Shri Arun Jaitley

Answer: Option 'B'

Shri Narendra Modi

  • 11. Which place new chief justice is Mahmud Hossain?
   A.) Pakistan
   B.) Iran
   C.) Bangladesh
   D.) Nepal 

Answer: Option 'C'

Bangladesh

  • 12. Who is appointed as New Chief Justice Of Bangladesh?
   A.) Mahmud Hossain
   B.) Vijay Prakash
   C.) Naresh iyer
   D.) Suresh Rajan

Answer: Option 'A'

Mahmud Hossain

  • 13. Which state Government Approves New Wildlife Sanctuary At Ghodazari?
   A.) Andhra Pradesh 
   B.) Maharashtra
   C.) Kerala
   D.) Bihar

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 14. Which city Floating Treatment Wetland launched to purify Neknampur Lake situated?
   A.) New Delhi
   B.) Chennai 
   C.) Hyderabad
   D.) Secunderabad

Answer: Option 'C'

Hyderabad

  • 15. Which country celebrated 70th Independence Day?
   A.) Sri Lanka
   B.) Nigeria
   C.) Pakistan
   D.) India

Answer: Option 'A'

Sri Lanka

  • 16. Who opened annual Udyanotsav of Rashtrapati Bhavan?
   A.) Shri Ram Nath Kovind 
   B.) Shri Arun Jaitley
   C.) Shri Ramesh Kumar
   D.) Shri Vivek Chopra

Answer: Option 'A'

Shri Ram Nath Kovind 

  • 17. Whom to open annual Udyanotsav of Rashtrapati Bhavan?
   A.) Shri Ram Nath Kovind 
   B.) Shri Vijay prakash
   C.) Shri Arun Jaitley
   D.) Shri Deepak Misra

Answer: Option 'A'

Shri Ram Nath Kovind 

  • 18. With Whom India's Launch First MSE Sentiment Index recently?
   A.) SIDBI
   B.) TRAI 
   C.) SEBI
   D.) BSNL

Answer: Option 'A'

SIDBI

  • 19. Which state nods to much awaited Advertisement Policy 2018?
   A.) Bihar
   B.) Arunachal Pradesh
   C.) Kerala
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

Arunachal Pradesh

  • 20. Which bank receives Rs 173 crore Capital Infusion From Government?
   A.) Indian Overseas Bank
   B.) Dena Bank
   C.) Canara Bank
   D.) State Bank of India

Answer: Option 'A'

Indian Overseas Bank

  • 21. Who is appointed as DG Of Sports Authority Of India?
   A.) Neelam Kapur
   B.) Siddhartha Upadhyay
   C.) Jwala Gutta 
   D.) Nandini Varma

Answer: Option 'A'

Neelam Kapur

  • 22. Which company Signed MoU With Russian Firm USC?
   A.) LIC India
   B.) Cochin Shipyard Limited
   C.) Mahindra Group
   D.) Tata Group Limited

Answer: Option 'B'

Cochin Shipyard Limited

  • 23. Who became the Highest-Ranked Indian Squash Player?
   A.) Saurav Ghosal
   B.) Cyrus Poncha
   C.) Abdul Bari
   D.) Ramit Tandon

Answer: Option 'A'

Saurav Ghosal