logo

July 2017 Important Daily Current Affairs For IBPS Bank Exams-2017


  • 1. India signs Loan Agreement with the ________ for USD 36 Million for "Himachal Pradesh Public Financial Management Capacity Building Program".
A.) World Bank
B.) International Monetary Fund
C.) United Nations Organization
D.) BRICS Bank

Answer: Option 'A'

World Bank

  • 2. On July 17, 2017, the Phase IX of the prestigious Science Express exhibition train reached Sindhudurg in:
A.) West Bengal
B.) Telangana
C.) Karnataka
D.) Maharashtra

Answer: Option 'D'

Maharashtra

  • 3. Which among the following has been rated as the world's best airline in a survey by the Travel + Leisure (T+L) magazine?
A.) Japan Airlines
B.) Emirates
C.) Singapore Airlines
D.) Cathay Pacific

Answer: Option 'C'

Singapore Airlines

  • 4. Scientists from which university have developed super-stretchy and strong artificial silk, composed almost entirely of water, which may be used to make eco-friendly textiles and sensors?
A.) University of Beijing
B.) University of Stanford
C.) University of Cambridge
D.) University of Sydney

Answer: Option 'C'

University of Cambridge

  • 5. President Pranab Mukherjee approved the appointment of officials in the National Commission for Scheduled Castes (NCSC). Who has been appointed as chairman of NCSC?
A.) Dr. Ram Shankar Katheria
B.) L. Murugan
C.) K. Ramulu
D.) Dr. Yogendra Paswan

Answer: Option 'B'

L. Murugan

  • 6. Who among the following has won Wimbledon Championships 2017 in Men’s Singles category?
A.) Roger Federer
B.) Rafael Nadal
C.) Novak Djokovic
D.) Andy Murray

Answer: Option 'A'

Roger Federer

  • 7. Who has been aworn in as the President of Serbia on 31st May 2017?
A.) Tomislav Nikoli
B.) Aleksandar Vucic
C.) Milutin Mrkonji
D.) Velimir lli

Answer: Option 'B'

Aleksandar Vucic

  • 8. Who among the following Formula 1 Driver has won his fourth successive British Grand Prix for a record-equalling fifth time at the Silvers tone on July 16, 2017?
A.) Nico Rosberg
B.) Lewis Hamilton
C.) Daniel Ricciardo
D.) Valtteri Viktor Bottas

Answer: Option 'B'

Lewis Hamilton

  • 9. Who among the following has won National Masters snooker title?
A.) Srikanth Naidu
B.) Jaimin Patel
C.) Alok Kumar
D.) H Manudev

Answer: Option 'D'

H Manudev

A.) American Basketball Player
B.) American Astronaut
C.) American Actor
D.) American Historian

Answer: Option 'C'

American Actor


To whom this July 2017 Important Daily Current Affairs For IBPS Bank Exams-2017 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using July 2017 Important Daily Current Affairs For IBPS Bank Exams-2017 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.