logo

July 2017 Important Daily Current Affairs Quiz Set - 1 | Shine India Model Papers Free Booklet


  • 1. Serbian Parliament recently elected __________ as the country's Prime Minister.
A.) Ana Brnabic
B.) Kori Udovicki
C.) Jadranka Joksimovic
D.) Zorana Mihajlovic

Answer: Option 'A'

Ana Brnabic

  • 2. The National Aeronautics and Space Administration (NASA) is developing a test titled DART, the first-ever mission that will deflect a near-Earth asteroid. What is DART?
A.) Double Asteroid Reduce Test
B.) Double Asteroid Redirection Test
C.) Double Asteroid Redirection Tecnical
D.) None of these

Answer: Option 'B'

Double Asteroid Redirection Test

  • 3. The President of Syria has appeared for the first time on the country's currency since taking office, with his portrait printed on a new 2,000-pound banknote that recently went into circulation. Who is he ?
A.) Vladimir Putin
B.) Bashar al-Assad
C.) Saddam Hussein
D.) Donald Trump

Answer: Option 'B'

Bashar al-Assad

  • 4. Karnataka's annual buffalo racing sport has been recently legalised after President Pranab Mukherjee approved the Prevention of Cruelty to Animals (Karnataka Amendment) Ordinance, 2017. Which sport it is ?
A.) Kambala
B.) Pambala
C.) Jambala
D.) None of these

Answer: Option 'A'

Kambala

  • 5. Who has become the 1st Indian to win the FIA Formula 3 European Championship ?
A.) Lando Norris
B.) Jehan Daruvala
C.) Arjun Maini
D.) Pedro Piquet

Answer: Option 'B'

Jehan Daruvala

  • 6. Who has been recently appointed as the new MD & CEO of Syndicate Bank?
A.) Usha Ananthasubramanian
B.) Kishor Kharat
C.) Melwyn Rego
D.) Shikha Sharma

Answer: Option 'C'

Melwyn Rego

  • 7. Prime Minister Narendra Modi has recently became the first ever Indian Prime Minister to visit a country in 70 years. Which country it is ?
A.) Syria
B.) Israel
C.) Turkey
D.) Egypt

Answer: Option 'B'

Israel

  • 8. Prime Minister Narendra Modi recently inaugurated India’s first ever mega textiles trade fair at Gandhinagar, Gujarat. Name it?
A.) Textiles India 2017
B.) Textiles India 2016
C.) Textiles India 2015
D.) Textiles India 2014

Answer: Option 'A'

Textiles India 2017

  • 9. Who has been recently appointed as the new Attorney General of India ?
A.)
B.) K. Parasaran
C.) KK Venugopal
D.) Soli Sorabjee

Answer: Option 'C'

KK Venugopal

  • 10. Name the IPS officer, who has been given the US government's 2017 Trafficking in Persons Hero award for his 13 year-long fight against human trafficking?
A.) Rajesh Bhagwat
B.) Suresh Bhagwat
C.) Mahesh Bhagwat
D.) Naresh Bhagwat

Answer: Option 'C'

Mahesh Bhagwat


To whom this July 2017 Important Daily Current Affairs Quiz Set - 1 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using July 2017 Important Daily Current Affairs Quiz Set - 1 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.