logo

Shine India Model Papers Free Booklet Key June 2017 - Current Affairs


  • 1. What was the theme of ‘World Milk Day 2017’, observed on June 1, 2017?
A.) ’Milk for health’
B.) ’Encouraging Daily intake of Milk’
C.) ’Raise a glass for milk’
D.) ’Milk – daily dose of nutrition’

Answer: Option 'C'

’Raise a glass for milk’

  • 2. ’Global Day of Parents’ is observed on which date every year?
A.) 1st June
B.) 2nd June
C.) 3rd June
D.) 4th June

Answer: Option 'A'

1st June

  • 3. What is the title of the new book by ‘Lord of the Rings’ author J.R.R. Tolkien,that has been published, 100 years after it was first conceived?
A.) ’John and Melinda’
B.) ’Walter and Lauren’
C.) ’Beren and Luthien’
D.) ’Thomas and Paula’

Answer: Option 'C'

’Beren and Luthien’

  • 4. National Aeronautics and Space Administration (NASA)will launch Solar Probe mission in which year?
A.) 2018
B.) 2019
C.) 2020
D.) 2021

Answer: Option 'A'

2018

  • 5. Which State Govt. has launched a web portal ‘Mahaswayam’ that will cater to job seekers, employers, entrepreneurs, and training institutes who can avail details regarding skill development and employment?
A.) Gujarat
B.) Maharashtra
C.) Uttar Pradesh
D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 6. In accordance with the Government of India’s policy to introduce online Annual Performance Appraisal Report (APAR) for Group ‘A’ services, Smt. Rita Teotia, Commerce Secretary launched________ on May 31, 2017 
A.) PARROT-ITS
B.) SPARROW-ITS
C.) PIGEON-ITS
D.) EAGLE-ITS

Answer: Option 'B'

SPARROW-ITS

  • 7. Who among the following has been appointed as a public policy fellow to a Washington-based think-tank?
A.) Jasmine Patel
B.) Nirupama Rao
C.) Jayant Bhatnagar
D.) Nisiant Sengupta

Answer: Option 'B'

Nirupama Rao

  • 8. Who among the following has been elected as the President of 72nd session of the UN General Assembly?
A.) Andrew Ivanosevic
B.) Gustav Rosberg
C.) Miroslav Lajcak
D.) John Cage

Answer: Option 'C'

Miroslav Lajcak

  • 9. NAAC of India received prestigious International Award of Asia Pacific Quality Network (APQN) titled “APQN Quality Award 2017 for International Co-operation in Quality Assurance” on May 26, 2017 in Moscow, Russia. Abbreviation NAAC stands for:
A.) National Assessment and Accountability Council
B.) National Assessment and Accreditation Council
C.) National Authority and Accreditation Council
D.) National Assessment and Aggregation Council

Answer: Option 'B'

National Assessment and Accreditation Council

  • 10. As per Government data released on May 31, 2017, India’s Gross Domestic Product (GDP) grew at what rate in fourth quarter of financial year 2016-17?
A.) 6.7%
B.) 6.1%
C.) 5.5%
D.) 5.8%

Answer: Option 'B'

6.1%


To whom this Shine India Model Papers Free Booklet Key June 2017 - Current Affairs Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Shine India Model Papers Free Booklet Key June 2017 - Current Affairs effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.