Current Affairs Quiz 25 August 2017 - IndinStudyHub Current Affairs Quiz

  • 1. What is the full form of ADGBR? 
   A.) Advanced Department of General Border Roads
   B.) Additional Director General Border Roads
   C.) Advanced Director General Border Roads.
   D.) Active Department of General Border Roads.

Answer: Option 'B'

Additional Director General Border Roads

  • 2. Which entity has received administrative and financial powers from the Ministry of Defence to overcome delays in the construction of strategic roads along the India-China boundary On August 20 2017? 
   A.) Ministry of Road Transport and Highways
   B.) Border Roads Organisation
   C.) Indian Federation of Road Safety
   D.) National Highways Authority of India

Answer: Option 'B'

Border Roads Organisation

  • 3. What is the theme of 8th World Renewable Energy Technology Congress & Expo-2017 which happened from 21st to 23rd August, 2017 at the Expo & Convention Centre, Manekshaw Centre, Delhi Cantt, Delhi, India? 
   A.) ”Where to find Renewable Energy”
   B.) “Making of Renewable Energy ”
   C.) “Renewable Energy: What works”
   D.) ”Steps to enhance the resource of Renewable Energy”

Answer: Option 'C'

“Renewable Energy: What works”

  • 4. In which center the tournament of Western & Southern Open was held every year in Mason, a northern suburb of Ohio near Cincinnati, in the United States?
   A.) Los Angeles Tennis Center
   B.) Lindner Family Tennis Center
   C.) A.C. Nielsen Tennis Center
   D.) Palmetto Tennis Center

Answer: Option 'B'

Lindner Family Tennis Center

  • 5. Who is the title winner of Cincinnati Masters or the Western & Southern Open 2017 in women singles? 
   A.) Martina Hingis
   B.) Chan Yung-jan
   C.) Garbine Muguruza
   D.) Simona Halep

Answer: Option 'C'

Garbine Muguruza

  • 6. Name of the county who played first time and won the rebranded FIBA Asia Cup, became the first Oceanic team to be crowned champions of Asia on August 20 2017. 
   A.) Philippines
   B.) Australia
   C.) New Zealand
   D.) Iran

Answer: Option 'B'

Australia

  • 7. In which television quiz competition an Indian-origin boy, 12-year-old Rahul Doshi was crowned on 20 August 2017? 
   A.) National Super Quiz Bee, Philippines
   B.) Virginia’s Battle of the Brains
   C.) UK’s ‘Child Genius’
   D.) Masterminds, Texas

Answer: Option 'C'

UK’s ‘Child Genius’

  • 8. Which technology has announced by Microsoft to use High Performance Computing (HPC) and other Big Computing capabilities in the cloud? 
   A.) Cloud sandbox
   B.) Cycle computing
   C.) Fog computing
   D.) Grid computing

Answer: Option 'B'

Cycle computing

  • 9. Find the name of private sector in India which had filed the petition seeking anti-dumping probe on ‘textured toughened tempered glass’ imports from China. 
   A.) Kowloon Technologies
   B.) Gujarat Borosil Ltd
   C.) Kook spirit
   D.) Metro International

Answer: Option 'B'

Gujarat Borosil Ltd

  • 10. How many percent of reservation offered for girls at 100 Navodaya-type schools and five higher education institutes under the information from Union minister Mukhtar Abbas Naqvi?
   A.) 50 per cent
   B.) 40 per cent
   C.) 45 per cent
   D.) 25 per cent

Answer: Option 'B'

40 per cent

  • 11. Which State government is introducing Scheme for Compassionate Family Pension (CFP) instead of job offers to family members due to some practical difficulties?
   A.) Assam
   B.) Maharashtra
   C.) Uttar Pradesh
   D.) Punjab

Answer: Option 'A'

Assam

  • 12. The Ulchi-Freedom Guardian is a military drill which sees the US and South Korea join forces in a string of exercises and they are named after a famous Korean general________.
   A.) Kwang Ulchi
   B.) Seung Ulchi
   C.) Munduk Ulchi
   D.) Hoon Ulchi

Answer: Option 'C'

Munduk Ulchi

  • 13. Which Country is plannig to build Arabian cap-shaped stadium for 2022 FIFA World Cup? 
   A.) Qatar
   B.) Morocco
   C.) Kuwait
   D.) Oman

Answer: Option 'A'

Qatar

Current Affairs Quiz 25 August 2017 - IndinStudyHub Current Affairs Quiz Download Pdf