Current Affairs Quiz 26 August 2017 - IndinStudyHub Current Affairs Quiz

  • 1. Where was the ‘Swasth Bachche, Swasth Bharat’ programme launched by Union Minister for Human Resource Development Shri. Prakash Javadekar?
   A.) New Delhi
   B.) Kochi
   C.) Hyderabad
   D.) Bangalore

Answer: Option 'B'

Kochi

  • 2. Name the ship which was discovered in wreckage of World War II warship nearly after 72 years by team of civilian researchers led by Microsoft co-founder Paul Allen and it is 18000 feet (5.5 km) below the surface in the Pacific Ocean. 
   A.) USS Indianapolis
   B.) USS Arizona
   C.) USS Misouri
   D.) USS Maine

Answer: Option 'B'

USS Arizona

  • 3. Google and this plans to launch voice shopping recenlty.
   A.) Snapdeal
   B.) Walmart
   C.) Big Basket
   D.) Amazon

Answer: Option 'B'

Walmart

  • 4. Who attend a two-day meeting of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO) in Kyrgyz Republic?
   A.) Shri Arun Jaitley
   B.) Shri Rajnath Singh
   C.) Shri Venkaiah Naidu
   D.) Shri Narendra Modi

Answer: Option 'B'

Shri Rajnath Singh

  • 5. This state ties up with Microsoft to develop India's first Farm Price Forecasting Model?
   A.) Karnataka
   B.) Punjab
   C.) Tamil Nadu
   D.) Kerala

Answer: Option 'A'

Karnataka

  • 6. Mentor India Campaign is launched by
   A.) Human Resource & Development
   B.) Department of Higher Education
   C.) Central Board of Secondary Examination
   D.) NITI Ayog

Answer: Option 'D'

NITI Ayog

  • 7. Which company launches the 'Project Brainwave' for Real-Time AI?
   A.) Microsoft
   B.) Samsung
   C.) Google
   D.) Apple

Answer: Option 'A'

Microsoft

  • 8. The right which is declared as the Fundamental Right recently by the Supreme Court is?
   A.) Right to Education
   B.) Right to Privacy
   C.) Right to Speech
   D.) Right against exploitation

Answer: Option 'B'

Right to Privacy

  • 9. 5 Indian-origin people have featured in Fortune's 2017 40 Under 40 list of most influential young people in business. Who topped this list ?
   A.) Emmanuel Macron (French President)
   B.) Francois Fillon
   C.) Manuel Valls
   D.) Marine Le Pen

Answer: Option 'A'

Emmanuel Macron (French President)

   A.) Philippe de Villiers
   B.) Nicolas Sarkozy
   C.) Nikolay Kudashev
   D.) Nicolas Hulot

Answer: Option 'C'

Nikolay Kudashev

Current Affairs Quiz 26 August 2017 - IndinStudyHub Current Affairs Quiz Download Pdf