SBI Clerk 2018 - February 2018 Current Affairs Quiz - Set - 1

  • 1. What was India's rank in recently released Global index of talent competitiveness (GTI) 2017?
   A.) 82
   B.) 83
   C.) 81
   D.) 80

Answer: Option 'C'

81

  • 2. A Former international football player has been recently sworn in as the new President of Liberia. Name him?
   A.) George Weah
   B.) Ruud Gullit
   C.) Marcel Desailly
   D.) Franco Baresi

Answer: Option 'A'

George Weah

  • 3. Which country topped the above Index?
   A.) Hungary
   B.) Switzerland
   C.) Belgium
   D.) Spain

Answer: Option 'B'

Switzerland

  • 4. ‘Migrants and Refugees: Men and Women in search of Peace’ is the theme of which international day of the year 2018?
   A.) World Day of Peace
   B.) world day of water
   C.) world day of sick
   D.) world day of prayer

Answer: Option 'A'

World Day of Peace

  • 5. The World Day of Peace is observed on?
   A.) 23rd January
   B.) 21st January
   C.) 2nd January
   D.) 1st January

Answer: Option 'D'

1st January

  • 6. 6 countries (Equatorial Guinea, Ivory Coast, Kuwait, Netherlands, Peru and Poland) formally joined the UNSC as non-permanent members. What is UNSC?
   A.) United Nations General Assembly
   B.) United Nations Security Council
   C.) United Nations Economic and Social Council
   D.) United Nations High Commissioner for Refugees

Answer: Option 'B'

United Nations Security Council

  • 7. The UNSC was formed in which year?
   A.) 1945
   B.) 1951
   C.) 1947
   D.) 1946

Answer: Option 'A'

1945

  • 8. A Former international football player has been recently sworn in as the new President of Liberia. Name him?
   A.) Ruud Gullit
   B.) George Weah
   C.) Marcel Desailly
   D.) Franco Baresi

Answer: Option 'B'

George Weah

  • 9. The 65th Meeting of the Central Advisory Board of Education (CABE) was recently held at?
   A.) Bengaluru
   B.) Mumbai
   C.) New Delhi
   D.) Kolkata

Answer: Option 'C'

New Delhi

  • 10. Which Bollywood Actor was felicitated at the 24th Annual Crystal Awards as part of World Economic Forum's 48th Annual Meeting for his leadership in championing children's and women's rights in India?
   A.) kshay Kumar
   B.) Shah Rukh Khan
   C.) Salman Khan
   D.) Aamir Khan

Answer: Option 'B'

Shah Rukh Khan