Shine India Current Affairs Quiz Set - 1 Group D 2018 Free mock test

  • 1. The Anti-Terrorism Day is observed on?
   A.) 21st May
   B.) 21nd May
   C.) 21nd May
   D.) 23rd May

Answer: Option 'A'

21st May

  • 2. India launched its second IT corridor in China to cash in on the burgeoning Chinese software market. NASSCOM has established one more SIDCOP platform in China. SIDCOP stands for __________.
   A.) Sino-Indian Digital Communicating Opportunities Performance
   B.) Sino-Indian Digital Collaborative Opportunities Plaza
   C.) Sino-Indian Digital Cooperative Opportunities Portal
   D.) Sino-Indian Digital Coordinating Opportunities Platform

Answer: Option 'B'

Sino-Indian Digital Collaborative Opportunities Plaza
India launched its second IT corridor in China to cash in on the burgeoning Chinese software market. The National Association of Software and Services Companies (NASSCOM) has established one more Sino-Indian Digital Collaborative Opportunities Plaza (SIDCOP) platform in China.

  • 3. The Anti-Terrorism Day is observed to remember which Indian leader ?
   A.) Sanjay Gandhi
   B.) Feroze Gandhi
   C.) Rajiv Gandhi
   D.) Indira Gandhi

Answer: Option 'C'

Rajiv Gandhi

  • 4. Who has won the Italian Open title for a record 8th time by defeating Germany's Alexander Zverev ?
   A.) Dominic Thiem
   B.) Rafael Nadal
   C.) Roger Federer
   D.) Grigor Dimitrov

Answer: Option 'B'

Rafael Nadal

  • 5. Name the actor who has launched the twin pit toilet technology campaign in New Delhi, recently.
   A.) Ranveer Singh
   B.) Randeep Hooda
   C.) Shahrukh Khan
   D.) Akshay Kumar

Answer: Option 'D'

Film actor Akshay Kumar launched the twin pit toilet technology campaign in New Delhi. The actor appealed everybody to spread the awareness on the issue and make the cleanliness drive more effective.

  • 6. Who has won the prestigious T.K. Ramanathan award for the year 2017-18?
   A.) N. Sriram Balaji
   B.) Prajnesh Gunneswaran
   C.) Yuki Bhambri
   D.) Sumit Nagal

Answer: Option 'B'

Prajnesh Gunneswaran

  • 7. Queen Maxima of the Kingdom of which of the following country has arrived recently in New Delhi on a four day visit to India?
   A.) Sweden
   B.) Cambodia
   C.) The Netherlands
   D.) Iceland

Answer: Option 'C'

Queen Maxima of the Kingdom of the Netherlands who is also the United Nations Secretary General’s Special Advocate for Inclusive Finance for Development has arrived in New Delhi on a four day visit to India.

  • 8. The BCCI and ____________ has signed an agreement (letter of Intent) to promote ‘green’ Cricket in India.
   A.) UN Environment
   B.) World Bank
   C.) UNESCO
   D.) WHO

Answer: Option 'A'

UN Environment
The BCCI and UN Environment signed an agreement to promote ‘green’ Cricket in India. BCCI acting Secretary Amitabh Choudhary and Erik Solheim, Executive Director of UN Environment, signed a letter of intent in Mumbai.

  • 9. Who has won the Top Artist and Top Male Artist awards at Billboard Music Awards 2018?
   A.) Bruno Mars
   B.) Ed Sheeran
   C.) Selena Gomez
   D.) Taylor Swift

Answer: Option 'B'

Ed Sheeran

  • 10. Formula One racer Daniel Ricciardo handed Red Bull a victory in their 250th race in the Formula One at Monaco Grand Prix. He is from which country?
   A.) The USA
   B.) Australia
   C.) Switzerland
   D.) France

Answer: Option 'B'

Australian Formula One racer Daniel Ricciardo handed Red Bull a victory in their 250th race in the Formula One at Monaco GP.