Ethernet - Computer Networks Questions and Answers

  • 1. Ethernet frame consists of
   A.) MAC address
   B.) IP address
   C.) both (a) and (b)
   D.) none of these

Answer: Option 'A'

MAC address

  • 2. MAC address is of
   A.) 24 bits
   B.) 36 bits
   C.) 42 bits
   D.) 48 bits

Answer: Option 'D'

48 bits

  • 3. What is stat frame delimeter (SFD) in ethernet frame?
   A.) 10101010
   B.) 10101011
   C.) 00000000
   D.) 11111111

Answer: Option 'B'

10101011

  • 4. What is autonegotiation?
   A.) a procedure by which two connected devices choose common transmission parameters
   B.) a security algorithm
   C.) a routing algorithm
   D.) none of these

Answer: Option 'A'

a procedure by which two connected devices choose common transmission parameters

  • 5. A point-to-point protocol over ethernet is a network protocol for
   A.) encapsulating ehternet framse inside PPP frames
   B.) encapsulating PPP frames inside ethernet frames
   C.) for security of ethernet frames
   D.) for security of PPP frames

Answer: Option 'B'

encapsulating PPP frames inside ethernet frames

  • 6. Ethernet in metropolitan area network (MAN) can be used as
   A.) pure ethernet
   B.) ethernet over SDH
   C.) ethernet over MPLS
   D.) all of the mentioned

Answer: Option 'D'

all of the mentioned

  • 7. The maximum size of payload field in ethernet frame is
   A.) 1000 bytes
   B.) 1200 bytes
   C.) 1300 bytes
   D.) 1500 bytes

Answer: Option 'D'

1500 bytes

  • 8. High speed ethernet works on
   A.) coaxial cable
   B.) twisted pair cable
   C.) optical fiber
   D.) none of these

Answer: Option 'C'

optical fiber

  • 9. An ethernet frame that is less than the IEEE 802.3 minimum length of 64 octets is called
   A.) short frame
   B.) run frame
   C.) mini frame
   D.) man frame

Answer: Option 'B'

run frame



Ethernet Download Pdf