Shine India Current Affairs 2017 - Study Material - Static GK


  • 1. Who has been announced to represent Olympic Committee in BWF?
A.) P.V Sindhu
B.) Abhinav Bindra
C.) Saina Nehwal
D.) Yogeshwar Dutt

Answer: Option 'C'

Saina Nehwal

  • 2. Name the Pakistan crickter has announced his retirement from international cricket in February 2017?
A.) Younis Khan
B.) Shahid Afridi
C.) Shoaib Akhtar
D.) Wasim Akram

Answer: Option 'B'

Shahid Afridi

  • 3. Which of the following has announced to host the international Civil Aviation Organisation (ICAO) Global Aviation Training and TRAINAIR PLUS Symposium?
A.) Qatar Airlines
B.) Indian Airlines
C.) Ethiopian Airlines
D.) Australian Airlines

Answer: Option 'C'

Ethiopian Airlines

  • 4. Which state government has announced to launch first sex offenders' registry to contain all identification details of sex offenders to be kept in public domain?
A.) Kerala
B.) Andhra Pradesh
C.) Assam
D.) Haryana

Answer: Option 'A'

Kerala

  • 5. The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has approved the enhancement of capacity of the Scheme Mega Solar Power Projects from 20,00 MW to ________
A.) 42,000 MW
B.) 52,000 MW
C.) 50,000 MW
D.) 40,000 MW

Answer: Option 'D'

40,000 MW

  • 6. Recently India has approved a deal to develop jointly a medium range surface to air missile (MR-SAM) system for the Army in Rs.17,000 srore deal with which of the following country?
A.) China
B.) Australia
C.) Israel
D.) Russia

Answer: Option 'C'

Israel

  • 7. Which state assembly has passed Aadhar (Targeted Delivery of Financial and Other Subsidies, Benefits and Services)  Bill, 2017 to empower the state government to use Aadhar as sole identifier?
A.) Gujarat
B.) Andhra Pradesh
C.) Tamil Nadu
D.) Telangana

Answer: Option 'A'

Gujarat

  • 8. The World Trade Organization's trade facilitation agreement, which seeks to ease customs norms, came into effect from with its two-thirds members ratifying the pact. How many countries are members of the WTO?
A.) 160 members
B.) 164 members
C.) 168 members
D.) 170 members

Answer: Option 'B'

164 members

  • 9. Recently India have signed USD 375 million pact for loans and grants to develop 800-km Visakhapatnam-Chennai industrial Corridor, which is the first phase of a planned 2,500-km East Coast Economic Corridor with whom among the following?
A.) NDB
B.) ADB
C.) World Bank
D.) IMF

Answer: Option 'B'

ADB

  • 10. Recently India and Bangladesh signed a Memorandum of Understanding (MoU) for the sustainable development of which Bangladesh city with financial aid from India?
A.) Khulna
B.) Chittagong
C.) Rangpur
D.) Sylhet

Answer: Option 'D'

Sylhet



To whom this Shine India Current Affairs 2017 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Shine India Current Affairs 2017 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.