Questions on State Animals - Static GK

  • 1. Which of the following is the state animal of Jharkhand?
   A.) Asiatic Lion
Asiatic Lion
   B.) Indian Elephant
Indian Elephant
   C.) Gaur
Gaur
   D.) Spotted Deer
Spotted Deer

Answer: Option 'B'

Indian Elephant
Indian Elephant

  • 2. Which of the following is the state animal of Andhra Pradesh?
   A.) Indian Gaint Squirrel
Indian Gaint Squirrel
   B.) Black Buck
Black Buck
   C.) Gayal
Gayal
   D.) Wild Buffalo
Wild Buffalo

Answer: Option 'B'

Black Buck
Black Buck

  • 3. Which of the following is the state animal of Tripura?
   A.) Swamp Deer
Swamp Deer
   B.) Hoolock Gibbon
Hoolock Gibbon
   C.) Phayres Langur
Phayres Langur
   D.) One - Horned Rhino
One - Horned Rhino

Answer: Option 'C'

Phayres Langur
Phayres Langur

  • 4. Which of the following is the state animal of Himachal Pradesh?
   A.) Snow Leopard
Snow Leopard
   B.) Sangai
Sangai
   C.) Sambar
Sambar
   D.) Red Panda
Red Panda

Answer: Option 'A'

Snow Leopard
Snow Leopard

  • 5. Which of the following is the state animal of Uttarakhand?
   A.) Fishing CatFishing Cat
   B.) Kashmir Stag
Kashmir Stag
   C.) Musk Deer
Musk Deer
   D.) BARASINGHA
BARASINGHA

Answer: Option 'C'

Musk Deer
Musk Deer

  • 6. Which of the following is the state animal of Meghalaya?
   A.) Nilgiri TahirNilgiri Tahir
   B.) Clouded Leopard

Clouded Leopard
   C.) Asiatic Lion
Asiatic Lion
   D.) Indian Gaint Squirrel
Indian Gaint Squirrel

Answer: Option 'B'

Clouded Leopard
Clouded Leopard

  • 7. Which of the following is the state animal of Arunachal Pradesh?
   A.) GAUR
   B.) Indian Gaint Squirrel
   C.) Gayal
   D.) Spotted Deer

Answer: Option 'C'

Gayal

  • 8. Which of the following is the state animal of GOA?
   A.) Swamp Deer
   B.) Sangai
   C.) Fishing Cat
   D.) Gaur

Answer: Option 'D'

Gaur

  • 9. Which of the following is the state animal of PUNJAB?
   A.) Wild Buffalo
   B.) Black Buck
   C.) Spotted Deer
   D.) Barasingaha

Answer: Option 'B'

Black Buck

  • 10. Which of the following is the state animal of CHATTISGARH?
   A.) Indian Elephant
   B.) Phayres Langur
   C.) Asiatic Lion
   D.) Wild Buffalo

Answer: Option 'D'

Wild Buffalo

  • 11. Which of the following is the state animal of BIHAR?
   A.) Hoolock Gibbon
   B.) Snow Leopard
   C.) GAUR
   D.) Musk Deer

Answer: Option 'C'

GAUR

  • 12. Which of the following is the state animal of KARNATAKA?
   A.) BLACK BUCK
   B.) SPOTTED DEER
   C.) INDIAN ELEPHANT
   D.) SWAMP DEER

Answer: Option 'C'

INDIAN ELEPHANT

  • 13. Which of the following is the state animal of HARYANA?
   A.) PHAYRES LANGUR
   B.) BLACK BUCK
   C.) SAMBAR
   D.) FISHING CAT

Answer: Option 'B'

BLACK BUCK

  • 14. Which of the following is the state animal of MAHARASHTRA?
   A.) GAUR
   B.) RED PANDA
   C.) Indian Gaint Squirrel
   D.) Musk Deer

Answer: Option 'C'

Indian Gaint Squirrel

  • 15. Which of the following is the state animal of NAGALAND?
   A.) BLACK BUCK
   B.) SWAMP DEER
   C.) GAUR
   D.) Hoolock Gibbon

Answer: Option 'C'

GAUR

  • 16. Which of the following is the state animal of Kerala?
   A.) Swamp Deer
   B.) Indian Elephant
   C.) Nilgiri Tahir
   D.) Clouded Leopard

Answer: Option 'B'

Indian Elephant

  • 17. Which of the following is the state animal of TELANGANA?
   A.) BLACK BUCK
   B.) SWAMP DEER
   C.) SPOTTED DEER
   D.) SANGAI

Answer: Option 'C'

SPOTTED DEER

  • 18. Which of the following is the state animal of MIZORAM?
   A.) Kashmir Stag
   B.) Clouded Leopard
   C.) Hoolock Gibbon
   D.) One - Horned Rhino

Answer: Option 'C'

Hoolock Gibbon

  • 19. Which of the following is the state animal of GUJARAT?
   A.) Indian Gaint Squirrel
   B.) Clouded Leopard
   C.) Asiatic Lion
   D.) Musk Deer

Answer: Option 'C'

Asiatic Lion

  • 20. Which of the following is the state animal of ASOM?
   A.) Spotted Deer
   B.) Black Buck
   C.) Phayres Langur
   D.) One - Horned Rhino

Answer: Option 'D'

One - Horned Rhino

  • 21. Which of the following is the state animal of SIKKIM?
   A.) SNOW LEOPARD
   B.) RED PANDA
   C.) WILD BUFFALO
   D.) SANGAI

Answer: Option 'B'

RED PANDA

  • 22. Which of the following is the state animal of MANIPUR?
   A.) Gaur
   B.) Indian Gaint Squirrel
   C.) SANGAI
   D.) SAMBAR

Answer: Option 'C'

SANGAI

  • 23. Which of the following is the state animal of ODISHA?
   A.) MUSK DEER
   B.) KASHMIR STAG
   C.) SAMBAR
   D.) NILGIRI TAHIR

Answer: Option 'C'

SAMBAR

  • 24. Which of the following is the state animal of JAMMU KASHMIR?
   A.) GAUR
   B.) BARASINGHA
   C.) Kashmir Stag
   D.) FISHING CAT

Answer: Option 'C'

Kashmir Stag

  • 25. Which of the following is the state animal of MADHYA PRADESH?
   A.) SPOTTED DEER
   B.) GAUR
   C.) BARASINGHA
   D.) INDIAN GAIN SQUIRREL

Answer: Option 'C'

BARASINGHA



Questions on State Animals Download Pdf