Antonyms Questions and Answers : Verbal ability

  • 1. Abstain
   A.) Withhold
   B.) Continue
   C.) Starve
   D.) Refrain

Answer: Option 'B'

Continue

  • 2. Awry
   A.) Crooked
   B.) Turned
   C.) Badly
   D.) On course

Answer: Option 'D'

On course

  • 3. Vanity
   A.) Arrogance
   B.) Display
   C.) Humility
   D.) Pretension

Answer: Option 'C'

Humility

  • 4. Durability
   A.) Longevity
   B.) Weakness
   C.) Persistence
   D.) Stamina

Answer: Option 'B'

Weakness

  • 5. Retaliate
   A.) Depart
   B.) Settle
   C.) Recompense
   D.) Get

Answer: Option 'A'

Depart

  • 6. Vigilant
   A.) Careless
   B.) Aware
   C.) wary
   D.) Looking for

Answer: Option 'A'

Careless

  • 7. Obtrusive
   A.) Noticeable
   B.) Meddling
   C.) Busy
   D.) Modest

Answer: Option 'D'

Modest

  • 8. Jest
   A.) banter
   B.) work
   C.) gag
   D.) crack

Answer: Option 'B'

work

  • 9. Lament
   A.) Relieve
   B.) Deplore
   C.) Regret
   D.) Hurt

Answer: Option 'A'

Relieve

  • 10. Oblivious
   A.) Unfamiliar
   B.) Blind
   C.) Attentive
   D.) Abstracted

Answer: Option 'C'

Attentive

  • 11. Obscure
   A.) Common
   B.) Ambiguous
   C.) Vague
   D.) Dim

Answer: Option 'A'

Common

  • 12. Thrust
   A.) Upshot
   B.) Burden
   C.) Pull
   D.) Core

Answer: Option 'C'

Pull

  • 13. Zenith
   A.) Apex
   B.) Start
   C.) Elevation
   D.) Climax

Answer: Option 'B'

Start

  • 14. Weary
   A.) Energetic
   B.) Exhausted
   C.) Drained
   D.) Overworked

Answer: Option ''

Energetic

  • 15. Wend
   A.) Alter
   B.) Go
   C.) Remain
   D.) Shift

Answer: Option 'C'

Remain

  • 16. Wither
   A.) Decay
   B.) Develop
   C.) Dry
   D.) Wine

Answer: Option 'B'

Develop

  • 17. Yearn
   A.) hunger
   B.) ache
   C.) Long
   D.) Hate

Answer: Option 'D'

Hate

  • 18. Harmony
   A.) Cooperation
   B.) Peace
   C.) Accord
   D.) Disagreement

Answer: Option 'D'

Disagreement

  • 19. Hasten
   A.) Accelerate
   B.) Urge
   C.) Check
   D.) Advance

Answer: Option 'C'

Check

  • 20. Judicious
   A.) Careless
   B.) Cautious
   C.) Skillful
   D.) Rational

Answer: Option 'A'

Judicious

  • 21. Ravage
   A.) Overrun
   B.) Demolish
   C.) Capture
   D.) Construct

Answer: Option 'D'

Construct

  • 22. Hilarious
   A.) Amusing
   B.) Serious
   C.) Lively
   D.) Priceless

Answer: Option 'B'

Serious

  • 23. Vigorous
   A.) Dynamic
   B.) Potent
   C.) Delicate
   D.) Brisk

Answer: Option 'C'

Delicate

  • 24. Inundated
   A.) Deluge
   B.) Engulf
   C.) Swamp
   D.) Underwhelm

Answer: Option 'D'

Underwhelm

  • 25. Enthrall
   A.) Disgust
   B.) Bewitch
   C.) Fascinate
   D.) Hypnotize

Answer: Option 'A'

Disgust

Antoynms Verbal ability Download Pdf