Articles Questions and Answers : Verbal ability

  • 1. He is ………….. European.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

a

  • 2. She bought ………………. gift to her daughter.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

a

  • 3. Karan will arrive in ………… hour.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

an

  • 4. The child is playing under ……………. tree.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

a

  • 5. Rahul is ……….. most intelligent boy in our class.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

the

  • 6. I gave ………….. one rupee note to a beggar.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

a

  • 7. He plays …………. Cricket.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'D'

None of these

  • 8. Eating ………….. apple every day is good for health.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

an

  • 9. …………. Indus river is a major river in Asia which flows through Pakistan.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

the

  • 10. I saw …………. accident on the side of the freeway.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

an

  • 11. ……………. President of India delivered a speech on Republic day.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

the

  • 12. The shallower ………….. earthquake, the more damage to structures it causes.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

an

  • 13. We have ……………. black and white television.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

a

  • 14. Bananas are sold by …………. dozen.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

the

  • 15. She confronted him and demanded …………… apology.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

an

  • 16. What kind of …………. flower is it?
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

a

  • 17. worked ……… day and night.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'D'

None of these

  • 18. ……….. Taj Mahal is the greatest monument in India.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

the

  • 19. Volkswagon Vento goes with a speed of hundred kilometres ………… hour.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

an

  • 20. Dwayne Bravo is the captain of ……….. West Indies ODI team.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

the

  • 21. You seem to be …….. honest man.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

an

  • 22. ……….. origins of Sikhism lie in the teachings of Guru Nanak and his successors.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

the

  • 23. It is really quite ………….. good story.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

a

  • 24. There’s ………… outside chance of winning.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

an

  • 25. ……… police caught the culprit.
   A.) a
   B.) an
   C.) the
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

the

Articles Download Pdf