Articles Questions and Answers : Verbal ability

  1. 11.  ……………. President of India delivered a speech on Republic day.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'C'
  2. 12.   The shallower ………….. earthquake, the more damage to structures it causes.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'B'
  3. 13.   We have ……………. black and white television.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'A'
  4. 14.   Bananas are sold by …………. dozen.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: 'C'
  5. 15.   She confronted him and demanded …………… apology.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'B'
  6. 16.   What kind of …………. flower is it?
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'A'
  7. 17.   worked ……… day and night.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'D'
  8. 18.   ……….. Taj Mahal is the greatest monument in India.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'C'
  9. 19.   Volkswagon Vento goes with a speed of hundred kilometres ………… hour.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: 'B'
  10. 20.   Dwayne Bravo is the captain of ……….. West Indies ODI team.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'C'
Verbal Ability Topics


To whom this Articles Questions of Verbal and English Knowledge section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Verbal Ability effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.