Articles Questions and Answers : Verbal ability

  1. 21.  You seem to be …….. honest man.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'B'
  2. 22.  ……….. origins of Sikhism lie in the teachings of Guru Nanak and his successors.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'C'
  3. 23.  It is really quite ………….. good story.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'A'
  4. 24.  There’s ………… outside chance of winning.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'B'
  5. 25.  ……… police caught the culprit.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'C'
  6. 26.  He is …………… vegetarian.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'A'
  7. 27.  I met him yesterday for ………….. first time in ages.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'C'
  8. 28.  Onions cost Rs.10 …………. kilo.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'A'
  9. 29.  There is …………. urgent need for medical supplies.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: 'B'
  10. 30.  ……… more you earn, ……….. more you spend.
    A.) a B.) an
    C.) the D.) None of these
    Answer: Option 'C'
Verbal Ability Topics


To whom this Articles Questions of Verbal and English Knowledge section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Verbal Ability effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.