Correction of Sentences Questions and Answers : Verbal ability

  • 1. The bus (a) / came at 10 o’clock (b) / in the next morning. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'C'

Remove 'next'

  • 2. I haven’t been (a) / to Delhi before and (b) / neither my brother. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'C'

Use 'nor has been' for ‘neither’

  • 3. The ship came (a) / abreast at us (b) / and signaled us to stop. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'B'

Replace 'at' with 'of'

  • 4. The (a) / young woman (b) / had no manner. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'C'

Say 'had no manners'

  • 5. The passage contained (a) / even no less (b) / than ten mistakes (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'B'

Remove 'even'

  • 6. This is the boy (a) / whom I said (b) / had helped me. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'B'

Use 'who' in place of 'whom is said'

  • 7. have paid (a) / my bill for telephone (b) / only a week ago. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'A'

Remove 'have'

  • 8. The monkey pushed (a) / the door open (b) / and stole the fruits. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'D'

one another

  • 9. I have tried (a) / to meet her several times (b) / she isn’t never at home. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'C'

Use 'is' in place of 'isn't'.

  • 10. She took (a)/ leave of (b) / six days. (c) / No error (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'B'

Here 'leave' can't go alone.

  • 11. Indian ocean (a)/ lies in the (b)/ southern part of (c)/ India (d)
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'A'

The Indian ocean

  • 12. This is (a)/ one of the (b)/ most interesting movies (c)/ that has released ever (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'D'

have

  • 13. I have read (a)/ Amartyasen's Articles (b)/ who won (c)/ the Nobel prize for economics (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'B'

Articles of Amartyasen

  • 14. 's shirt (a)/ is (b)/ brighter than (c)/ Anand's (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'D'

that of Anand

  • 15. Deepti (a)/ as well as (b)/ her sister (c)/ were beautiful (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'D'

was beautiful 
If two names are connected by "as well as" singular verb is used.

  • 16. I (a)/ have finished (b)/ my work (c)/ last evening (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'B'

Answer: Option 'B' 
finished [ have is not neceessary.]

  • 17. (a)/ prefers (b)/ coffee (c)/ than tea (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'D'

Answer: Option 'D' 
to tea

  • 18.  the (a)/ Indians (b)/ loved (c)/ each other (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'D'

Answer: Option 'D' 
one another

  • 19. It is (a)/ too hot (b)/ for (c)/ drink (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'C'

Answer: Option 'C' 
to

  • 20. (a)/ could do (b)/ nothing else (c)/ than sleep (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'D'

Answer: Option 'D' 
but sleep

  • 21. Neither she (a)/ nor I (b)/ are (c)/ in India (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'C'

Answer: Option 'C' 
am is

  • 22. The united states of America (a)/ are (b)/ the one of (c)/ the richest contries in the world (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'B'

Answer: Option 'B' 
is

  • 23. used to (a)/ play cricket (b)/ in my (c)/ young age (d).
   A.) a
   B.) b
   C.) c
   D.) d

Answer: Option 'D'

Answer: Option 'D' 
youth

  • 24. I have been (1)/ informed that (2)/Mr. Clinton visits Rajasthan(3) following (4)
   A.) 1
   B.) 2
   C.) 3
   D.) 4

Answer: Option 'D'

Answer: Option 'D'
Place the before following. Here following month has become particular.

  • 25. In the field of invention (1)/ the credit goes to a man (2)/ who convinces the world(3)/ with his arguments not to the man who simply thinks.(4)
   A.) 1
   B.) 2
   C.) 3
   D.) 4

Answer: Option 'B'

Answer: Option 'B'
Replace a man, by the man. Here man has become particular.

Correction of Sentences Download Pdf