Double Blanks in a Sentence Questions and Answers : Verbal ability

  • 1. Please do not ....... time on such .......... issues. 
   A.) take, significant
   B.) spend, important
   C.) take, vital
   D.) waste, trivial

Answer: Option 'D'

waste, trivial

  • 2. ..........you need a duplicate ration card, you must submit the ........ of your residence. 
   A.) Should, proof
   B.) If, numbers
   C.) Had, guarantee
   D.) Do, number

Answer: Option 'A'

Should, proof

  • 3. The chairman ......... that you should .......... your help to him to solve the riddles. 
   A.) express, give 
   B.) desires, extend 
   C.) wanted, take 
   D.) mentioned, assist

Answer: Option 'B'

desires, extend 

  • 4. I shall not be able to ........ the meeting due to the ........ of our. 
   A.) conduct, need
   B.) address, salary
   C.) run, absence
   D.) attend, strike

Answer: Option 'D'

attend, strike

  • 5. Please do not ....... time on such .......... issues. 
   A.) take, significant 
   B.) waste, trivial
   C.) synchronise, insignificant
   D.) take, vital

Answer: Option 'B'

waste, trivial

  • 6. He ........... all his money .......... 
   A.) squandered, wisely
   B.) deposited, prudence
   C.) spent, foolishly
   D.) earned, decent

Answer: Option 'C'

Spent, foolishly

  • 7. It was my ............ that ............... to the serious problem 
   A.) desire, bought
   B.) negligence, led
   C.) fault, lauded
   D.) mistake, subjected

Answer: Option 'B'

negligence, led

  • 8. If you are ............, you can ............. any task effectively. 
   A.) Interested, avoid
   B.) diligent, perform
   C.) busy, accomplish
   D.) expert, prepare

Answer: Option 'B'

diligent, perform

  • 9. Because he was ............, he left the party earlier and .......... home. 
   A.) tired, brought
   B.) precarious, approached
   C.) unwell, returned
   D.) ill, contacted

Answer: Option 'C'

unwell, returned

  • 10. The present system is .............. and needs ............ 
   A.) adequate, betterment
   B.) wrong, improve
   C.) good, no change
   D.) defective, reforming

Answer: Option 'C'

good, no change