Prepositions Questions and Answers : Verbal ability

  • 1. One who is new to a profession?
   A.) Novice
   B.) Expert
   C.) Professor
   D.) Lecturer

Answer: Option 'A'

Novice

  • 2. One who knows many languages?
   A.) Speaker
   B.) Linguist
   C.) Debator
   D.) Stylist

Answer: Option 'B'

Linguist

  • 3. One who talks in one's sleep
   A.) Somnambulist
   B.) Somniloquist
   C.) Neomatic
   D.) Dreamer

Answer: Option 'B'

Somniloquist

  • 4. One who settles in another country
   A.) Settler
   B.) Resident
   C.) Immigrant
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Immigrant

  • 5. One who lives on flesh
   A.) Herbivorous
   B.) Omnivorous
   C.) Carnivorous
   D.) Carnivorous

Answer: Option 'C'

Carnivorous

  • 6. Killing one's mother
   A.) Matricide
   B.) Homicide
   C.) Patricide
   D.) Suicide

Answer: Option 'A'

Matricide

  • 7. A bunch of flowers
   A.) Flock
   B.) Group
   C.) Fleet
   D.) Bouquet

Answer: Option 'D'

Bouquet

  • 8. A place where dead bodies are kept
   A.) Hospital
   B.) Mortuary
   C.) Garden
   D.) Court

Answer: Option 'B'

Mortuary

  • 9. The house of an Eskimo
   A.) Hut
   B.) Building
   C.) Hamlet
   D.) Igloo

Answer: Option 'D'

Igloo

  • 10. The study of mountains
   A.) Philology
   B.) Paleontology
   C.) Orology
   D.) Ornithology

Answer: Option 'C'

Orology

  • 11. I have been living in Hyderabad ______ 2010.
   A.) on
   B.) at
   C.) in
   D.) since

Answer: Option 'D'

since

  • 12. The first rank was shared ________ three students.
   A.) for
   B.) between
   C.) among
   D.) with

Answer: Option 'C'

among

  • 13. Joe and Jay always quarrel _______ themselves.
   A.) for
   B.) between
   C.) over
   D.) among

Answer: Option 'B'

between

  • 14. He prefers coffee _______ tea.
   A.) to
   B.) for
   C.) on
   D.) over

Answer: Option 'A'

to

  • 15. _______ seeing the police, the thief ran away.
   A.) on
   B.) by
   C.) as
   D.) none

Answer: Option 'A'

on

  • 16. Akash went to serve _______ the army.
   A.) with
   B.) in
   C.) for
   D.) by

Answer: Option 'B'

in

  • 17. I visited my grandmother along ______ my cousin.
   A.) by
   B.) to
   C.) with
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

with

  • 18. She has been staying in Bombay ________ 2 years.
   A.) from
   B.) since
   C.) by
   D.) for

Answer: Option 'D'

for

  • 19. My friend presided ______ a meeting yesterday evening.
   A.) over
   B.) at
   C.) with
   D.) on

Answer: Option 'A'

over

  • 20. The child jumped _______ to catch the ball.
   A.) up
   B.) above
   C.) by
   D.) at

Answer: Option 'A'

up

  • 21.  _______ my house, there is a temple.
   A.) besides
   B.) at
   C.) beside
   D.) by

Answer: Option 'C'

beside

  • 22. A good judge never gropes _______ the conclusion.
   A.) on
   B.) for
   C.) with
   D.) over

Answer: Option 'B'

for

  • 23. That person has no control ________ himself.
   A.) at
   B.) on
   C.) over
   D.) upon

Answer: Option 'C'

over

  • 24. The earth revolves ________ the sun.
   A.) for
   B.) round
   C.) with
   D.) around

Answer: Option 'D'

around

  • 25. The cricket match _________ India and Pakistan will be interesting.
   A.) among
   B.) between
   C.) with
   D.) for

Answer: Option 'B'

between

Prepositions MCQs Download Pdf