Tenses Questions and Answers : Verbal ability

  • 1. I _________ ice-cream.
   A.) likes
   B.) liked
   C.) have been liking
   D.) like

Answer: Option 'D'

like

  • 2. Children generally _________ quarrels easily.
   A.) forgets
   B.) forget
   C.) forgot
   D.) will forget

Answer: Option 'B'

forget

  • 3. She ________ to school every day.
   A.) goes
   B.) go
   C.) will go
   D.) gone

Answer: Option 'A'

goes

  • 4. At present, he _______ in Mahindra Satyam.
   A.) works
   B.) work
   C.) is working
   D.) worked

Answer: Option 'C'

is working

  • 5. I _______ just ___________ my homework.
   A.) have, completed
   B.) has, completed
   C.) had, completed
   D.) will, complete

Answer: Option 'A'

have, completed

  • 6. He ________ for him for two days.
   A.) have been waiting
   B.) had been waiting
   C.) has been waiting
   D.) is waiting

Answer: Option 'C'

has been waiting

  • 7. I _______ him yesterday.
   A.) meets
   B.) met
   C.) meeting
   D.) meet

Answer: Option 'B'

met

  • 8. She _________ food when the guests arrived yesterday.
   A.) preparing
   B.) was preparing
   C.) is preparing
   D.) has been preparing

Answer: Option 'B'

was preparing

  • 9. Mishra ______ for Bombay before Praveen reached the station.
   A.) have left
   B.) has left
   C.) left
   D.) had left

Answer: Option 'D'

had left

  • 10. The president ___________ for about half an hour when trouble started.
   A.) has been speaking
   B.) have been speaking
   C.) had been speaking
   D.) was speaking

Answer: Option 'C'

had been speaking