Tenses Questions and Answers : Verbal ability

  1. 11.  They __________ tomorrow.
    A.) will arrive B.) arrive
    C.) is arriving D.) arrives
    Answer: Option 'A'

  2. 12.  I _________ the test tomorrow at this time.
    A.) shall write B.) will writew
    C.) writing D.) shall be writing
    Answer: Option 'D'

  3. 13.  You ________ the task by tomorrow.
    A.) will complete B.) complete
    C.) will have completed D.) shall complete
    Answer: Option 'C'

  4. 14.  They ________ for her for 2 hours by the time she cooks the food.
    A.) will have been waiting B.) will has been waiting
    C.) will had been waiting D.) will be waiting
    Answer: 'A'

  5. 15.  If I _______ the news, I would have informed.
    A.) has known B.) had known
    C.) have known D.) knew
    Answer: Option 'B'

  6. 16.  Rahul enquired the guard whether anyone _______ in his absence.
    A.) has come B.) have come
    C.) had come D.) will have come
    Answer: Option 'C'

  7. 17.  Children will not learn anything if they __________.
    A.) are discouraged B.) have been discouraged
    C.) had been discouraged D.) is discouraged
    Answer: Option 'A'

  8. 18.  He _______ here for 6 years by next year.
    A.) will has been working B.) will be working
    C.) will had been working D.) will have been working
    Answer: Option 'D'

  9. 19.  I ________ Ruchi lately.
    A.) hasn't seen B.) haven't seen
    C.) wasn't seen D.) hadn't seen
    Answer: 'B'

  10. 20.  At this moment, I _______ a letter.
    A.) am writing B.) writing
    C.) writes D.) wrote
    Answer: Option 'A'
Verbal Ability Topics


To whom this Tenses Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Verbal Ability effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.