Tenses Questions and Answers : Verbal ability

  1. 21.  Nowadays many people _________ smart phones.
    A.) is using B.) use
    C.) are using D.) uses
    Answer: Option 'C'

  2. 22.  _______ your lunch yet?
    A.) had you eaten B.) has you eaten
    C.) have you ate D.) have you eaten
    Answer: Option 'D'

  3. 23.  He __________ a year ago.
    A.) died B.) dies
    C.) dead D.) dying
    Answer: Option 'A'

  4. 24.  Once upon a time, there _____ a young boy.
    A.) is B.) was
    C.) has been D.) were
    Answer: Option 'B'

  5. 25.  It __________ down tonight.
    A.) shall cool B.) cools
    C.) will cool D.) cool
    Answer: Option 'C'

  6. 26.  How soon _______ the party begin?
    A.) will B.) is
    C.) was D.) none
    Answer: Option 'A'

  7. 27.  They __________ lunch by the time we arrive.
    A.) eaten B.)shall have eaten
    C.) ate D.) will have eaten
    Answer: Option 'D'

  8. 28.  I __________ all day yesterday.
    A.) is working B.)am working
    C.) was working D.) were working
    Answer: Option 'C'

  9. 29.  I _________ such a beautiful place before I went there.
    A.) had never seen B.) has never seen
    C.) wasn't seen D.) never seen
    Answer: 'A'

  10. 30.  A cake _________ by me.
    A.) have been made B.) been made
    C.) has been made D.) made
    Answer: Option 'C'
Verbal Ability Topics


To whom this Tenses Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Verbal Ability effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.