Tenses Questions and Answers : Verbal ability

  1. 31.  The road __________ by them.
    A.) being repaired B.) be repaired
    C.) is being repaired D.) is been repaired
    Answer: Option 'C'

  2. 32.  The document _____________ next year.
    A.) will finish B.) will be finished
    C.) finished D.) is finished
    Answer: Option 'B'

  3. 33.  We __________ in New York since 1995.
    A.) has lived B.) had lived
    C.) are lived D.) have lived
    Answer: Option 'D'
  4. 34.  She __________ too many movies.
    A.) has been watching B.) have been watching
    C.) watch D.) shall watch
    Answer: Option 'A'

  5. 35.  I ___________ handball when they arrived.
    A.) has been playing B.) playing
    C.) play D.) had been playing
    Answer: Option 'D'
  6. 36.  India __________ independence in 1947.
    A.) win B.) won
    C.) wins D.) will win
    Answer: Option 'B'
  7. 37.  When I was a child, I used to _______ with toys.
    A.) plays B.) played
    C.) play D.) playing
    Answer: Option 'C'

  8. 38.  He ________ as though he were a giant.
    A.) work B.) working
    C.) will work D.) works
    Answer: Option 'D'

  9. 39.  It is high time you ________ the work.
    A.) started B.) start
    C.) starts D.) will start
    Answer: Option 'A'

  10. 40.  When I saw her, she _____________.
    A.) dances B.) dance
    C.) was dancing D.) would dance
    Answer: Option 'C'
Verbal Ability Topics


To whom this Tenses Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Verbal Ability effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.