Current Affairs Questions for NABARD Grade-A Exam 2018 April Quiz Set - 1

  • 1. The Prime Minister of Nepal is on a 3 day visit to India. Name him?
   A.) K P Oli
   B.) Pushpa Kamal Dahal
   C.) Sher Bahadur Deuba
   D.) Kamal Thapa

Answer: Option 'A'

K P Oli

  • 2. The 9th India-Japan-US trilateral meeting was recently held at which city?
   A.) Chennai
   B.) Kolkata
   C.) New Delhi
   D.) Mumbai

Answer: Option 'C'

New Delhi

  • 3. Who bagged India's 1st medal at the 2018 Commonwealth Games?
   A.) Gurukesh
   B.) P Gururaja (Silver)
   C.) Gururamm
   D.) Bharadwaj

Answer: Option 'B'

P Gururaja (Silver)

  • 4. Intra-State E-way (Electronic Way) bill i.e. the E-way bill for movement of goods within the state will be rolled out from ____ , starting with 5 states?
   A.) April 15, 2018
   B.) July 1, 2018
   C.) June 27, 2018
   D.) June 15, 2018

Answer: Option 'A'

April 15, 2018

  • 5. Where was the eighth ‘Regional 3R Forum in Asia and the Pacific’ held from 10th – 12th April, 2018?
   A.) Indore, Madhya Pradesh
   B.) Bhopal, Madhya Pradesh
   C.) Bangalore, Karnataka
   D.) Telangana, Andhra Pradesh

Answer: Option 'A'

Indore, Madhya Pradesh

  • 6. On April 10, 2018, Education Minister of Mauritius, Leela Devi Dookhun Luchoomun released the logo and website of 11th World Hindi Conference in ____?
   A.) Bangalore
   B.) Kolkata
   C.) New Delhi
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'C'

New Delhi

  • 7. Who bagged India's 1st Gold medal at the 2018 Commonwealth Games?
   A.) Mirabai Chanu
   B.) Khumukcham Sanjita Chanu
   C.) Mary Kom
   D.) Sakshi Malik

Answer: Option 'A'

Mirabai Chanu

  • 8. According to recently published Internet Security Threat Report, which country emerged as 3rd most vulnerable country in terms of risk of cyber threats, such as malware, spam and ransomware in 2017?
   A.) Bangladesh
   B.) India
   C.) Nepal
   D.) Sri Lanka

Answer: Option 'B'

India

  • 9. According to the above report, which country remained most vulnerable to cyber attacks?
   A.) Mexico
   B.) Bermuda
   C.) United States
   D.) Canada

Answer: Option 'C'

United States

  • 10. International Day of Sport for Development and Peace is observed on?
   A.) 5th April
   B.) 6th April
   C.) 7th April
   D.) 8th April

Answer: Option 'B'

6th April