Memory Management Swapping Processes 2 - Operating System Questions and Answers

  • 1. The address generated by the CPU is referred to as :
   A.) Physical address
   B.) Logical address
   C.) Neither physical nor logical
   D.) None of the mentioned

Answer: Option 'B'

Logical address

  • 2. The address loaded into the memory address register of the memory is referred to as :
   A.) Physical address
   B.) Logical address
   C.) Neither physical nor logical
   D.) None of the mentioned

Answer: Option 'A'

Physical address

  • 3. The run time mapping from virtual to physical addresses is done by a hardware device called the :
   A.) Virtual to physical mapper
   B.) Memory management unit
   C.) Memory mapping unit
   D.) None of the mentioned

Answer: Option 'B'

Memory management unit

  • 4. The base register is also known as the :
   A.) basic register
   B.) regular register
   C.) relocation register
   D.) delocation register

Answer: Option 'C'

relocation register

  • 5. The size of a process is limited to the size of :
   A.) physical memory
   B.) external storage
   C.) secondary storage
   D.) none of the mentioned

Answer: Option 'A'

physical memory

  • 6. If execution time binding is being used, then a process ______ be swapped to a different memory space.
   A.) has to be
   B.) can never
   C.) must
   D.) may

Answer: Option 'D'

may

  • 7. Swapping requires a _________
   A.) motherboard
   B.) keyboard
   C.) monitor
   D.) backing store

Answer: Option 'D'

backing store

  • 8. The backing store is generally a :
   A.) fast disk
   B.) disk large enough to accommodate copies of all memory images for all users
   C.) disk to provide direct access to the memory images
   D.) all of the mentioned

Answer: Option 'D'

all of the mentioned

  • 9. The ________ consists of all processes whose memory images are in the backing store or in memory and are ready to run.
   A.) wait queue
   B.) ready queue
   C.) cpu
   D.) secondary storage

Answer: Option 'B'

ready queue

  • 10. The _________ time in a swap out of a running process and swap in of a new process into the memory is very high.
   A.) context – switch
   B.) waiting
   C.) execution
   D.) all of the mentioned

Answer: Option 'A'

context – switch

  • 11. The major part of swap time is _______ time.
   A.) waiting
   B.) transfer
   C.) execution
   D.) none of the mentioned

Answer: Option 'B'

transfer

  • 12. Swapping _______ be done when a process has pending I/O, or has to execute I/O operations only into operating system buffers.
   A.) must
   B.) can
   C.) must never
   D.) maybe

Answer: Option 'C'

must never

  • 13. Swap space is allocated :
   A.) as a chunk of disk
   B.) separate from a file system
   C.) into a file system
   D.) all of the mentioned

Answer: Option 'A'

as a chunk of disk