Shine India Current Affairs Quiz of June 2018 Set - 7

  • 1. Who has been reappointed as the MD & CEO of YES Bank for another 3-year term starting September 1?
   A.) Aditya Puri
   B.) Rana Kapoor
   C.) Uday Kotak
   D.) Anand Mahindra

Answer: Option 'B'

Rana Kapoor

  • 2. US' largest automaker General Motors (GM) named an Indian as its first female Chief Financial Officer (CFO). Name her?
   A.) Suma Suryadevara
   B.) Dhilip Suryadevara
   C.) Dhivya Suryadevara
   D.) Dhinesh Suryadevara

Answer: Option 'C'

Dhivya Suryadevara

  • 3. Who received the Polly Umrigar Award (Best International Cricketer) by the BCCI for his performances in the 2016-17 and 2017-18 seasons?
   A.) Suresh Raina
   B.) Yuvraj Singh
   C.) MS Dhoni
   D.) Virat Kohli

Answer: Option 'D'

Virat Kohli

  • 4. Who has been appointed as the new Head Coach of Real Madrid?
   A.) Isco
   B.) Julen Lopetegui
   C.) Zinedine Zidane
   D.) Gerard Pique

Answer: Option 'B'

Julen Lopetegui

  • 5. World Blood Donor Day‬ is observed on ?
   A.) 12th June
   B.) 13th June
   C.) 14th June
   D.) 15th June

Answer: Option 'C'

14th June

  • 6. Who has become the first 21st-century born to play Test cricket (17 years and 78 days)?
   A.) Mujeeb Ur Rahman
   B.) Noor Ali
   C.) Gulbadin Naib
   D.) Saweety Boora

Answer: Option 'A'

Saweety Boora

  • 7. Who has recently became the longest living President in US history?
   A.) Richard Nixon
   B.) Ronald Reagan
   C.) Barack Obama
   D.) George HW Bush

Answer: Option 'D'

George HW Bush

  • 8. Union Cabinet has approved the proposal for grant of permission to which bank to raise additional share capital of up to a maximum of 24,000 crore rupees ?
   A.) BOB Bank
   B.) ICICI Bank
   C.) HDFC Bank
   D.) Axis Bank

Answer: Option 'C'

HDFC Bank

  • 9. Who will be honored with the Lumiere Award 2018?
   A.) Peter Fonda
   B.) Robert Redford
   C.) Jane Fonda
   D.) Candice Bergen

Answer: Option 'C'

Jane Fonda

  • 10. Who has been appointed as the Coal secretary ?
   A.) Rao Inderjit Singh
   B.) Jual Oram
   C.) Anant Geete
   D.) Narendra Singh Tomar

Answer: Option 'A'

Rao Inderjit Singh