Current Affairs Quiz of June 2018 Set - 8

  • 1. An Irish author has won the €100,000 (nearly ₹80 lakh) International Dublin literary award 2018 for his one-sentence novel "Solar Bones". Who is he?
   A.) James Plunkett
   B.) Mike McCormack
   C.) Ken Bruen
   D.) William Wall

Answer: Option 'B'

Mike McCormack

  • 2. The 10th Meeting of Global Alliance to Eliminate Lymphatic Filariasis (GAELF) was recently held at?
   A.) Mumbai
   B.) Jaipur
   C.) New Delhi
   D.) Lucknow

Answer: Option 'C'

New Delhi

  • 3. World Elder Abuse Awareness Day (WEAAD) is observed on?
   A.) 15th June
   B.) 16th June
   C.) 17th June
   D.) 19th June

Answer: Option 'A'

15th June

  • 4. Who is set to become the 1st Indian to play in the English T20 league after being signed by defending champions Western Storm?
   A.) Smriti Mandhana
   B.) Harmanpreet Kaur
   C.) Ekta Bisht
   D.) Jhulan Goswami

Answer: Option 'A'

Smriti Mandhana

  • 5. Which state is going to become the 1st Indian state to get completely covered under the piped gas distribution network?
   A.) Andhra Pradesh
   B.) Mumbai
   C.) Gujarat
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'C'

Gujarat

  • 6. Name the oldest woman to go into space, who recently retired ?
   A.) Thomas Pesquet
   B.) Peggy Whitson
   C.) Yi So-yeon
   D.) Donald Pettit

Answer: Option 'B'

Peggy Whitson

  • 7. Who has recently became the first female black mayor of San Francisco?
   A.) Katy Tang
   B.) Angela Alioto
   C.) London Breed
   D.) Jane Kim

Answer: Option 'C'

London Breed

  • 8. ASEAN Dengue Day is observed on?
   A.) 16th June
   B.) 15th June
   C.) 20th June
   D.) 18th June

Answer: Option 'B'

15th June

  • 9. Which state has topped the Niti Aayog's composite water management index (CWMI)?
   A.) Gujarat
   B.) Maharashtra
   C.) Rajasthan
   D.) Mumbai

Answer: Option 'A'

Gujarat

  • 10. Which state was adjudged as the worst performer in the above index ?
   A.) Jharkhand
   B.) Chhattisgarh
   C.) Uttar Pradesh
   D.) West Bengal

Answer: Option 'A'

Jharkhand