Current Affairs Quiz Set - 1 - May - 2018 RRB ALP & Group D 2018 Exams

  • 1. Tata Sons recently appointed former Indian Foreign Secretary as the group's Global Corporate Affairs President. Name him?
   A.) S Jaishankar
   B.) Ajit Doval
   C.) Vikas Swarup
   D.) Sartaj Aziz

Answer: Option 'A'

S Jaishankar

  • 2. Who has been awarded the John Bates Clark Medal for 2018, granted annually to the best economist under the age of 40 ?
   A.) Lloyd Shapley
   B.) Fuhito Kojima
   C.) Parag Pathak
   D.) Alvin E. Roth

Answer: Option 'C'

Parag Pathak

  • 3. Name the Indian IT firm, which has joined the world's 100 most valued companies and now ranks 97th?
   A.) Tata Consultancy Services (TCS)
   B.) Accenture
   C.) Cognizant
   D.) Tech Mahindra

Answer: Option 'A'

Tata Consultancy Services (TCS)

  • 4. The 1st International SME (Small, Medium Enterprises) convention was recently held at?
   A.) New Delhi
   B.) Mumbai
   C.) Gurugram
   D.) Chennai

Answer: Option 'A'

New Delhi

  • 5. Who was honoured with the Dadasaheb Phalke Excellence Award in Best Actor category?
   A.) Shah Rukh Khan
   B.) Ranveer Singh
   C.) Shahid Kapoor
   D.) Salman Khan

Answer: Option 'C'

Shahid Kapoor

  • 6. Gujarat High Court has acquitted the key accused in the Naroda Patiya case during the 2002 Gujarat riots. Name him / her?
   A.) Maya Kodnani
   B.) Teesta Setalvad
   C.) Rana Ayyub
   D.) Medha Patkar

Answer: Option 'A'

Maya Kodnani

  • 7. Who has been recently appointed as the new Chief Operating Officer (COO) of online discussions platform Reddit?
   A.) Jen Tong
   B.) Jen Rong
   C.) Jen Wrong
   D.) Jen Wong

Answer: Option 'D'

Jen Wong

  • 8. The Law Commission of India (LCI) has recommended to declare which sports organization as a public body?
   A.) Board of Control for Cricket in India (BCCI)
   B.) International Cricket Council
   C.) Royal Challengers Bangalore
   D.) South Africa national cricket team

Answer: Option 'A'

Board of Control for Cricket in India (BCCI)

  • 9. Who has been recently appointed as the head of the Commonwealth?
   A.) Prince Charles
   B.) Prince William
   C.) Philip Mountbatten
   D.) Andrew Parker Bowles

Answer: Option 'A'

Prince Charles

  • 10. The Table Tennis Federation of India (TTFI) has recommended India's only quadruple medallist at the Commonwealth Games 2018 for the prestigious Arjuna Award. Name her?
   A.) Ankita Das
   B.) Saikhom Mirabai Chanu
   C.) Manika Batra
   D.) Mouma Das

Answer: Option 'C'

Manika Batra