GK & Current Affairs Quiz Set - 10 - May - 2018 RRB ALP & Group D 2018 Free mock test Exams

  • 1. Who was honoured with the 11th KISS Humanitarian Award 2018?
   A.) Muhammad Yunus
   B.) Shirin Ebadi
   C.) Iqbal Quadir
   D.) Martti Ahtisaari

Answer: Option 'A'

Muhammad Yunus

  • 2. American multinational technology company Apple is teaming up with which multinational investment bank for a new Credit card which could be released in 2019?
   A.) Morgan Stanley
   B.) Goldman Sachs
   C.) JPMorgan Chase
   D.) Credit Suisse

Answer: Option 'B'

Goldman Sachs

  • 3. Muhammad Yunus is known as the father of __________
   A.) Microfinance
   B.) Microcredit
   C.) Microeconomics
   D.) Outsourcing

Answer: Option 'A'

Microfinance

  • 4. Mother's Day is observed on ?
   A.) 3rd Sunday of May
   B.) 4th Sunday of May
   C.) 2nd Sunday of May
   D.) 5th Sunday of May

Answer: Option 'C'

2nd Sunday of May

  • 5. Prime Minister of India Narendra Modi is on a 2 day visit to Nepal at the invitation of Nepalese Prime Minister. Name him?
   A.) Khadga Prasad Oli
   B.) Pushpa Kamal Dahal
   C.) Sushil Koirala
   D.) Madan Bhandari

Answer: Option 'A'

Khadga Prasad Oli

  • 6. International Nurses Day is observed on?
   A.) 11th May
   B.) 13th May
   C.) 12th May
   D.) 14th May

Answer: Option 'C'

12th May

  • 7. Netherlands Prime Minister will be on a two-day visit to India on 24-25 May 2018. Name him?
   A.) Thierry Baudet
   B.) Jesse Klaver
   C.) Geert Wilders
   D.) Mark Rutte

Answer: Option 'D'

Mark Rutte

  • 8. Who broke John McEnroe’s 34-year record by winning his 50th consecutive set on clay at the Madrid Open?
   A.) Roger Federer
   B.) Rafael Nadal
   C.) Dominic Thiem
   D.) Grigor Dimitrov

Answer: Option 'B'

Rafael Nadal