Current Affairs Quiz Set - 2 - May - 2018 RRB ALP & Group D 2018 Free mock test Exams

  • 1. Name the 1st court in south India and overall eighth in the country to introduce e-court fee payment facility?
   A.) High Court of Judicature at Hyderabad
   B.) Madras High Court
   C.) Kerala High Court
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

Madras High Court

  • 2. Who has won 11th Monte Carlo Masters title by defeating Japan's Kei Nishikori?
   A.) Rafael Nadal
   B.) Roger Federer
   C.) Andy Murray
   D.) Juan Martín del Potro

Answer: Option 'A'

Rafael Nadal

  • 3. Who was honoured by Amnesty International with their Ambassador of Conscience Award for 2018?
   A.) Blaine Gabbert
   B.) Tim Tebow
   C.) Colin Kaepernick
   D.) Johnny Manziel

Answer: Option 'C'

Colin Kaepernick

  • 4. Who has won 11th Monte Carlo Masters title by defeating Japan's Kei Nishikori?
   A.) Grigor Dimitrov
   B.) Rafael Nadal
   C.) Andy Murray
   D.) Roger Federer

Answer: Option 'B'

Rafael Nadal

  • 5. The Airports Authority of India (AAI) has appointed its 1st woman firefighter. Name her?
   A.) Taniya Sanyal
   B.) David Bromstad
   C.) Carter Oosterhouse
   D.) Jonathan Scott

Answer: Option 'A'

Taniya Sanyal

  • 6. Which Beijing-based bank has opened the country's 1st unmanned bank equipped with robots and machine holograms to talk to customers?
   A.) Agricultural Bank of China
   B.) China Construction Bank
   C.) Industrial and Commercial Bank of China
   D.) Bank of China

Answer: Option 'B'

China Construction Bank

  • 7. Who has become the 1st Egyptian player to be named Professional Footballers' Association player of the year?
   A.) Essam El-Hadary
   B.) Mohamed Aboutrika
   C.) Mohamed Salah
   D.) Sadio Mané

Answer: Option 'C'

Mohamed Salah

  • 8. Who has been recently appointed as the 13th Administrator of NASA?
   A.) James Bridenstine
   B.) Mo Brooks
   C.) Markwayne Mullin
   D.) Steve Russell

Answer: Option 'A'

James Bridenstine

  • 9. The headquarters of National Aeronautics and Space Administration (NASA) located at?
   A.) USA
   B.) Washington, D.C
   C.) washington city
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

Washington, D.C

  • 10. Name the 1st Indian city to approve a policy directing power distribution companies to pay compensation for unscheduled power cuts?
   A.) Kolkata
   B.) Bangalore
   C.) Delhi
   D.) Mumbai

Answer: Option 'C'

Delhi