GK & Current Affairs Quiz Set - 4 - May - 2018 RRB ALP & Group D 2018 Free mock test Exams

  • 1. Which railway station will be the third in India to be developed as a world-class facility under Railway Ministry’s station redevelopment programme?
   A.) Surat railway station, Gujarat
   B.) Madurai Railway station, Tamil Nadu
   C.) Kota Railway station, Rajasthan
   D.) Kolkata Railway station, Gujarat

Answer: Option 'A'

Surat railway station, Gujarat

  • 2. Where will the Second edition of World Hindu Congress (WHC)/World Hindu Congress 2018 be held from 7th – 9th September, 2018?
   A.) Paris, France
   B.) Chicago, US
   C.) Birmingham, UK
   D.) New Delhi, India

Answer: Option 'B'

Chicago, US

  • 3. World Hemophilia Day is observed on?
   A.) 17th April
   B.) 18th April
   C.) 19th April
   D.) 20th April

Answer: Option 'A'

17th April

  • 4. Prime Minister Narendra Modi has visited Sweden for the first time since 1988. Who is the Prime Minister of Sweden?
   A.) Jonas Sjöstedt
   B.) Gustav Fridolin
   C.) Jimmie Åkesson
   D.) Stefan Löfven

Answer: Option 'D'

Stefan Löfven

  • 5. Former US First Lady, Wife of 41st US President George HW Bush, was recently passed away. Name her?
   A.) Nancy Reagan
   B.) Dorothy Bush Koch
   C.) Barbara Bush
   D.) Marvin Pierce

Answer: Option 'C'

Barbara Bush

  • 6. World Liver Day (WLD) is observed on?
   A.) 17th April
   B.) 18th April
   C.) 19th April
   D.) 20th April

Answer: Option 'C'

19th April

  • 7. According to the recently released data by the International Monetary Fund (IMF) India is now the world's __________th largest economy.
   A.) 6th
   B.) 7th
   C.) 8th
   D.) 9th

Answer: Option 'A'

6th

  • 8. During the India-Nepal Inter Government Committee (IGC) meeting on Trade, Transit and Cooperation to Control Unauthorised Trade, held in ____last week, both the countries have agreed to review bilateral trade treaty, which will be initiated in July 2018?
   A.) Hyderabad, India
   B.) Kathmandu, Nepal
   C.) Mumbai, India
   D.) New Delhi, India

Answer: Option 'B'

Kathmandu, Nepal

  • 9. For the first time, India and Pakistan will be part of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO) counter-terror exercise named ‘Peace Mission 2018’, that will be held in _____ in September 2018?
   A.) Germany
   B.) United States
   C.) China
   D.) Russia

Answer: Option 'D'

Russia

  • 10. Where was the International Buddhist Conference 2018 held on 28th and 29th April, 2018?
   A.) Kathmandu, Nepal
   B.) Lumbini, Nepal
   C.) Colombo, Sri Lanka
   D.) Meghalaya, India

Answer: Option 'B'

Lumbini, Nepal