GK & Current Affairs Quiz Set - 9 - May - 2018 RRB ALP & Group D 2018 Free mock test Exams

  • 1. What is the currency of Malaysia?
   A.) Ringgit
   B.) Thai baht
   C.) Japanese yen
   D.) Pound sterling

Answer: Option 'A'

Ringgit

  • 2. The Indian government has approved Green licence plates for which vehicles?
   A.) Solar vehicles
   B.) Battery vehicles
   C.) Electric vehicles
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Electric vehicles

  • 3. Mahathir Mohamad (92) recently became the world's oldest Prime Minister. He is the PM of which country?
   A.) Jordan
   B.) Thailand
   C.) Malaysia
   D.) Bhutan

Answer: Option 'C'

Malaysia

  • 4. The 6th United States-India Aviation Summit was recently held at which Indian city?
   A.) Mumbai
   B.) Kolkata
   C.) Hyderabad
   D.) Gujarat

Answer: Option 'A'

Mumbai

  • 5. What was India's rank in recently released Asia Power Index 2018?
   A.) 5th
   B.) 6th
   C.) 7th
   D.) 4th

Answer: Option 'D'

4th

  • 6. Which country topped the above Index?
   A.) North Korea
   B.) Canada
   C.) United States
   D.) Turkey

Answer: Option 'C'

United States

  • 7. The first-ever meeting between the US President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong-un will be held in which island country on 12th June?
   A.) Thailand
   B.) China
   C.) Bhutan
   D.) Singapore

Answer: Option 'D'

Singapore

  • 8. United States’ prestigious Stanford University has agreed to assist which state Government to combat chronic disease like Japanese Encephalitis (JE) and Acute Encephalitis Syndrome (AES)?
   A.) Noida
   B.) Uttar Pradesh
   C.) Rajasthan
   D.) Allahabad

Answer: Option 'B'

Uttar Pradesh

  • 9. National Technology Day is observed on?
   A.) 11th May
   B.) 12th May
   C.) ​13th May
   D.) ​14th May

Answer: Option 'A'

11th May

  • 10. Which country topped the above Index?
   A.) Serbia
   B.) Germany
   C.) Austria
   D.) Monaco

Answer: Option 'C'

Austria

  • 11. The US-based retail giant Walmart has closed the largest e-commerce deal in the world ($15 billion)  by acquiring a majority stake in which Indian e-commerce platform?
   A.) Amazon
   B.) Flipkart
   C.) Paytm
   D.) Jabong

Answer: Option 'B'

Flipkart

  • 12. Who is the author of the book titled "Eleven Gods and A Billion Indians"?
   A.) Nalin Mehta
   B.) Harsha Bhogle
   C.) Boria Majumdar
   D.) Sachin Tendulkar

Answer: Option 'C'

Boria Majumdar

  • 13. Who was sworn-in as the President of Russia for the 4th time?
   A.) Donald Trump
   B.) Vladimir Putin
   C.) Dmitry Medvedev
   D.) Bashar al-Assad

Answer: Option 'B'

Vladimir Putin

  • 14. The World Thalassemia Day is observed on?
   A.) 8th May
   B.) 9th May
   C.) 10th May
   D.) 11th May

Answer: Option 'A'

8th May

  • 15. The 3rd edition of United Nations Peacekeeping Course for African Partners (UNPCAP - 03) was recently held at which Indian city?
   A.) Jaipur
   B.) Gurugram
   C.) New Delh
   D.) Mumbai

Answer: Option 'C'

New Delh

  • 16. The headquarters of Border Road Organization (BRO) located at?
   A.) Kolkata
   B.) New Delhi
   C.) Noida
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

New Delhi

  • 17. Which country has hosted the 15th Asia Media Summit (AMS-2018)?
   A.) Bangladesh
   B.) India
   C.) Nepal
   D.) Sri Lanka

Answer: Option 'B'

India

  • 18. Who has won the 2018 World Snooker Championship final by defeating John Higgins?
   A.) Barry Hawkins
   B.) Judd Trump
 
   C.) John Higgins
   D.) Mark Williams

Answer: Option 'D'

Mark Williams

  • 19. World Red Cross Day is observed on?
   A.) 9th May
   B.) 6th May
   C.) 7th May
   D.) 8th May

Answer: Option 'D'

8th May

  • 20. Who has been recently appointed as the new Prime Minister of Armenia?
   A.) Serzh Sargsyan
   B.) Nikol Pashinyan
   C.) Karen Karapetyan
   D.) Levon Ter-Petrosyan

Answer: Option 'B'

Nikol Pashinyan

GK & Current Affairs Quiz Set - 9 - May - 2018 RRB ALP & Group D 2018 Free mock test Exams Download Pdf