Famous Places Questions and Answers

  • 1. The famous Dilwara Temples are situated in
   A.) Rajasthan
   B.) Uttar Pradesh
   C.) Maharashtra
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'A'

Rajasthan

  • 2. Which places is said to be the cathedral city of india?
   A.) Bhubaneswar
   B.) Ahmedabad
   C.) Mumbai
   D.) Kanpur

Answer: Option 'A'

Bhubaneswar

  • 3. The famous Rock Garden is located in which city?
   A.) Chandigarh
   B.) New Delhi
   C.) Bhopal
   D.) Vadodara

Answer: Option 'A'

Chandigarh

  • 4. The world famous 'Khajuraho' sculptures are located in
   A.) Arunachal Pradesh
   B.) Maharashtra
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Orissa

Answer: Option 'C'

Madhya Pradesh

  • 5. The largest and the oldest museum of India is located in the state/union territory of
   A.) Andhra Pradesh
   B.) West Bengal
   C.) New Delhi
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

West Bengal

  • 6. The International Rice Research Institute is located in
   A.) Philippines
   B.) Indonesia
   C.) Malaysia
   D.) Thailand

Answer: Option 'A'

Philippines

  • 7. The world famous Ajanta caves are situated in
   A.) Maharashtra
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Karnataka
   D.) Orissa

Answer: Option 'A'

Maharashtra

  • 8. The central Scientific Instruments Organisation is situated at
   A.) Chandigarh
   B.) Bangalore
   C.) New Delhi
   D.) Chennai

Answer: Option 'A'

​Chandigarh

  • 9. National Institute of Nutrition is located at which of the following places?
   A.) Pune
   B.) Hyderabad
   C.) Bangalore
   D.) Mumbai

Answer: Option 'B'

​Hyderabad

  • 10. Teotihuacán Pyramids is located in which country?
   A.) Mexico
   B.) Laos
   C.) Peru
   D.) Agentina

Answer: Option 'A'

Mexico

  • 11. What region is also referred as the  " Garden of southern India " ?
   A.) Western Ghats
   B.) Nilgiris
   C.) Cauvery Delta
   D.) Cardamom Hills

Answer: Option 'C'

Cauvery river also known as Dakshin Ganga is one of the major rivers in the south Indian region. On its course to Bay of Bengal, Cauvery gets branched into many distributaries forming many fertile deltas. It is for this reason that Cauvery is also known as the “garden of southern India.”

  • 12. Sistine Chapel is located in which country?
   A.) San Marino
   B.) Vatican City
   C.) Italy
   D.) Russia

Answer: Option 'B'

Vatican City

  • 13. Where is the Morris Canal Located?
   A.) California
   B.) Washington
   C.) Michigan
   D.) New Jeresy

Answer: Option 'D'

New Jeresy
It is located in New Jeresy

  • 14. Where is the Devils Tower located?
   A.) black hills of crook county
   B.) belgium
   C.) colombia
   D.) Georgia

Answer: Option 'A'

Devils tower is located in black hills of crook county of north eastern whyoming .It was the first declared United States National Monument

  • 15. The Forbidden City is located in which country?
   A.) Bhutan
   B.) China
   C.) Nepal
   D.) Mongolia

Answer: Option 'B'

China

  • 16. Waterloo is located in
   A.) England
   B.) Belgium
   C.) France
   D.) Switzerland

Answer: Option 'B'

Belgium 

  • 17. Great Mosque of Cordoba is located in which country?
   A.) Argentina
   B.) Spain
   C.) Colombia
   D.) Chile

Answer: Option 'B'

​Spain

  • 18. The famous Eiffel Tower is in
   A.) Paris
   B.) Italy
   C.) France
   D.) Germany

Answer: Option 'A'

​Paris

  • 19. Hagia Sophia, also known as the “Church of the Holy Wisdom” is located in which country?
   A.) Italy
   B.) Turkey
   C.) Greece
   D.) Poland

Answer: Option 'B'

​Turkey

  • 20. Golden Temple of Amritsar is located in which country?
   A.) China
   B.) India
   C.) Pakistan
   D.) Bangladesh

Answer: Option 'B'

​India

  • 21. Asia’s largest tulip garden is ?
   A.) Yadavindra Gardens
   B.) Brindavan Garden
   C.) Rock Garden
   D.) Indira Gandhi Memorial Tulip garden

Answer: Option 'D'

Indira Gandhi Memorial Tulip garden

  • 22. The State Hermitage Museum is located in which country?
   A.) France
   B.) United State
   C.) Moldova
   D.) Russia

Answer: Option 'D'

Russia

  • 23. Abu Simbel is located in which country?
   A.) South Africa
   B.) Iran
   C.) Iraq
   D.) Egypt

Answer: Option 'D'

Egypt

  • 24. Banaue Rice Terraces in Ifugao is located in which country?
   A.) Burma
   B.) Brunei
   C.) Philippines
   D.) India

Answer: Option 'C'

​Philippines

  • 25. Valley of the Kings is located in which country?
   A.) Egypt
   B.) Turkey
   C.) Italy
   D.) Tanzania

Answer: Option 'A'

​Egypt

Famous Places Questions and Answers Download Pdf