Important Days and Years Questions and Answers

  • 1. Journalist's Day was celebrated for the first time all over the country on
   A.) Oct 20,1984
   B.) Oct 1,1984
   C.) Oct 8,1984
   D.) Oct 28,1984

Answer: Option 'D'

Oct 28,1984

  • 2. October 24 is observed as
   A.) World Immunization Day
   B.) United Nations Day
   C.) World Vegetarian Day
   D.) World Environment Day

Answer: Option 'B'

United Nations Day

  • 3. World Blood Donar Day is observed on ___________
   A.) 14 - November
   B.) 14 - June
   C.) 24 - June
   D.) 24 - November

Answer: Option 'B'

14 - June

  • 4. November 30 is observed as ______
   A.) International Cooperative Day
   B.) International Human Solidarity Day
   C.) United Nations Day for South-South Cooperation
   D.) Computer Security Day

Answer: Option 'D'

Computer Security Day

  • 5. 'World Diabetes Day' is observed on
   A.) June 27
   B.) July 27
   C.) August 1
   D.) August 7

Answer: Option 'A'

June 27

  • 6. First tuesday of may is observed as
   A.) World Immunization Day
   B.) World Asthma Day
   C.) Global family Day
   D.) International Human Solidarity Day

Answer: Option 'B'

World Asthma Day

  • 7. January 1 is observed as
   A.) Global family day
   B.) World red cross day
   C.) World telecommunication day
   D.) Common wealth day

Answer: Option 'A'

Global family day

  • 8. January 29 is observed as ______
   A.) World telecommunication Day
   B.) World Leprosy Day
   C.) World red cross Day
   D.) Global Family Day

Answer: Option 'B'

World Leprosy Day

  • 9. United Nations adopted a charter of Economic Rights in the year
   A.) 1956
   B.) 1969
   C.) 1964
   D.) 1974

Answer: Option 'D'

1974

  • 10. International Women's day is observed on
   A.) 27th March
   B.) 15th march
   C.) 8th March
   D.) 3rd March

Answer: Option 'C'

8th March

  • 11. The United Nation declared 2003 as the International Year of
   A.) International space Year
   B.) International Year of Freshwater
   C.) European Disability Year
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

International Year of Freshwater

  • 12. When was the first ' International Non-Smoking Day' observed all over the world
   A.) 26.01.1950
   B.) 04.07.1988
   C.) 08.02.1989
   D.) 28.01.1950

Answer: Option 'B'

04.07.1988

  • 13. The United Nation declared 2006 as the International year of
   A.) Communication
   B.) Elderly Persons
   C.) World Population
   D.) Rice

Answer: Option 'D'

Rice

  • 14. 1990 was declared as the SAARC year
   A.) Of mutual cooperation
   B.) Against drug abuse
   C.) Of girl child
   D.) Of shelter for the homeless

Answer: Option 'D'

Of shelter for the homeless

  • 15. World Red cross day falls on
   A.) May 10
   B.) May 8
   C.) May 3
   D.) May 11

Answer: Option 'B'

May 8

  • 16. When is International Mother's Day is observed?
   A.) 2nd Sunday of May
   B.) November 29
   C.) December 11
   D.) Second Wednesday of October

Answer: Option 'A'

2nd Sunday of May

  • 17. When is the Anti-terrorism day observed?
   A.) 23 May 2013
   B.) 22 May 2013
   C.) 21 May 2013
   D.) 24 May 2013

Answer: Option 'C'

21 May 2013 is observed as Anti terrorism Day on the Death Anniversary of Rajiv Gandhi

  • 18. The United Nation declared 2003-2012 as the International decade for
   A.) Second International Decade for the Eradication of colonialism
   B.) United Nations Literacy Decade
   C.) Bone and Joint Decade
   D.) International Decade for Natural Disaster Rreduction

Answer: Option 'B'

United Nations Literacy Decade

  • 19. October 3 is observed as _______
   A.) World Immunization Day
   B.) World Smile Day
   C.) United Nations Day for South-South Cooperation
   D.) World Vegetarian Day

Answer: Option 'B'

World Smile Day

  • 20. 15th August is the Independence day of India and
   A.) China
   B.) South korea
   C.) Indonesia
   D.) Pakistan

Answer: Option 'B'

South korea

  • 21. Which day is celebrated as United nations Day every year
   A.) 14th November
   B.) 24th October
   C.) 7th April
   D.) 27th December

Answer: Option 'B'

24th October

  • 22. The World Day to Combat Desertification is observed every year on _______
   A.) 4th May
   B.) 17th June
   C.) 14th August
   D.) 3rd October

Answer: Option 'B'

17th June

  • 23. When is International Mother's Day is observed?
   A.) December 11
   B.) November 29
   C.) 2nd Sunday of May
   D.) Second Wednesday of October

Answer: Option 'C'

2nd Sunday of May

  • 24. What is the theme of 2017 World Telecommunication and Information Society Day (WTISD)?
   A.) Promote digital education for social welfare
   B.) Big data for big impact
   C.) Reduce digital divide
   D.) Entrepreneurship for social impact

Answer: Option 'B'

The World Telecommunication and Information Society Day (WTISD) is observed every year on May 17 to mark the anniversary of the signing of the first International Telegraph Convention (ITC) and the creation of the International Telecommunication Union (ITU). The purpose of the day is to help raise awareness of the possibilities that the use of the Internet and other information and communication technologies (ICT) can bring to societies and economies, as well as of ways to bridge the digital divide. The 2017 theme “Big Data for Big Impact” focuses on the power of Big Data for development and aims to explore how to turn imperfect, complex, often unstructured data into actionable information in a development context.

  • 25. Which day is observed as World Food Day?
   A.) November 4
   B.) October 16
   C.) August 16
   D.) September 10

Answer: Option 'B'

October 16



Important Days and Years Questions and Answers Download Pdf