Longest, Shortest, Deepest Questions and Answers

  • 1. Which is the largest of all the Deserts?
   A.) Thar
   B.) Arabian
   C.) Sahara
   D.) Kalahari

Answer: Option 'C'

​Sahara
Sahar is the largest desert.It is located in Africa

  • 2. Which is the largest Mountain range?
   A.) Arravali
   B.) Andes
   C.) Great Dividing Range
   D.) Cascade

Answer: Option 'B'

​Andes

  • 3. Smallest of all the continents?
   A.) Australia
   B.) Africa
   C.) America
   D.) Asia

Answer: Option 'A'

Australia
Australia is the smallest of all the continents

  • 4. Which is the coldest of all the planets?
   A.) Neptune
   B.) Uranus
   C.) Jupiter
   D.) Pluto

Answer: Option 'A'

​Neptune
Neptune is the Coldest of all the planets

  • 5. World’s highest railway bridge will be constructed on which river?
   A.) Yamuna
   B.) Chenab
   C.) Ganga
   D.) Kaveri

Answer: Option 'B'

Chenab River in Jammu & Kashmir in next 2 years. Its height is 359 mts i.e 35mts more than the height of Eiffel Tower.

  • 6. Where is the Longest Railway bridge located?
   A.) Europe
   B.) Malashiya
   C.) Africa
   D.) America

Answer: Option 'C'

Longest railway bridge (Lower Zambesi ) is located in Africa

  • 7. When is the longest day observed?
   A.) December 21
   B.) September 22
   C.) June 21
   D.) August 21

Answer: Option 'C'

Longest day is observed on June 21

  • 8. What is the largest of all the Airports?
   A.) King Abdul Khalid International Airport
   B.) Veer Savarkar International Airport
   C.) Cochin International Airport
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

King Abdul Khalid International Airport

  • 9. Which is the highest Plateu?
   A.) Colorado
   B.) Pamir
   C.) Deccan
   D.) None

Answer: Option 'B'

​Pamir
Pamir is the highest of all the platues.It is located in Tibet

  • 10. Largest of all the Islands?
   A.) Comoros
   B.) Greenland
   C.) Maskali
   D.) Andamaan and Nicobar

Answer: Option 'B'

Greenland
Green land is the largest of all the Islands.It is a part of North America