logo

Banking Awareness Questions and Answers


  • 1. Union Minister of State for Atomic Energy for Space is ___________
A.) Piyush Goyal
B.) Dr. Jitendra Singh
C.) V. K. Singh
D.) Maneka Gandhi

Answer: Option 'B'

Dr. Jitendra Singh

  • 2. Commercial arm of ISRO is ______
A.) ANTRAX
B.) ANTRIX
C.) ANTRAX
D.) ANDROID

Answer: Option 'B'

ANTRIX

  • 3. New TRAI (Telecom Regulatory Authority of India) Chairman is _________
A.) R. S. Sharma
B.) K. V. Chowdary
C.) Prashant Pathrabe
D.) Prof Sanghmitra Bandyopadhyay

Answer: Option 'A'

R. S. Sharma

  • 4. ISRO achieved a huge milestone as it successfully tested latest and most powerful cryogenic engine for 800 seconds on 20th July 2015. This full duration test was performed successfully at _________
A.) Thumba, Kerala
B.) Sriharikota, Andhra Pradesh
C.) Chandipur, Odisha
D.) Mahendragiri, Tamilnadu

Answer: Option 'D'

Mahendragiri, Tamilnadu

  • 5. "Father of Indian Missile Science" is ______
A.) A. P. J. Abdul Kalam
B.) P. K. Iyengar
C.) C. V. Raman
D.) Sir Jagadish Chandra Bose

Answer: Option 'A'

A. P. J. Abdul Kalam

  • 6. The list of Important days given. Locate the correct option ?
A.) National Broadcasting Day - 23rd July
B.) World Blood Donors Day - 14th June
C.) National Doctor's Day - 1st July
D.) All of these

Answer: Option 'D'

All of these

  • 7. On 25th July 2015, to ensure round the clock electricity supply to farmers and rural households, "Deen Dayal
    Upadhyaya Gram Jyoti Yojana" launched at _______
A.) Suratgarh
B.) Patna
C.) Varanasi
D.) New Delhi

Answer: Option 'B'

Patna

  • 8. The ICC World Twenty 20 cup 2016 hosts by _________
A.) India
B.) Bangladesh
C.) Sri Lanka
D.) England

Answer: Option 'A'

India

  • 9. Trophy and Sport / Game event given, Pick the correct combination.
A.) Cricket - ICC World Cup, Ashes cup, Ranji Trophy, Deodhar Trophy, Duleep Trophy, Irani Trophy
B.) Football - FIFA cup, Durand Cup, Rovers Cup, Santosh Trophy, Subroto Cup
C.) Hockey - Agha Khan Cup, Beighton Cup, Dhyan Chand Trophy, Murugappa Gold Cup
D.) All of above

Answer: Option 'D'

All of above

  • 10. Who is the winner of Tour De France 2015 ?
A.) Alejandro Belmonte (Spain)
B.) Chris Froome (Kenyan born British)
C.) Vincenzo Nibali (Italy)
D.) Fabian Cancellara (Switzerland)

Answer: Option 'B'

Chris Froome (Kenyan born British)



To whom this Banking Knowledge and Awareness MCQs 2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Banking Knowledge and Awareness MCQs 2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.