Books and Authors Questions and Answers For All Group Exams

  • 1. Which of the following is not written by Munshi Premchand
   A.) Manasorovar
   B.) Gaban
   C.) Guide
   D.) Godan

Answer: Option 'C'

Guide

  • 2. Who is the author of 'Anandmath'
   A.) Sarojini Nayadu
   B.) Jyotiba Phule
   C.) Bankim Chandra Chattopadyaya
   D.) Rabindranath Tagore

Answer: Option 'C'

Bankim Chandra Chattopadyaya

  • 3. Who is the author of the book 'Freedom Behind Bars '
   A.) Nelson Mandela
   B.) Kiran Bedi
   C.) Sheikh Abdullah
   D.) Jawaharlal Nehru

Answer: Option 'B'

Kiran Bedi

  • 4. The book 'India of our Dreams' was written by ___ ?
   A.) Dr. C. Subramanian
   B.) Dr. Rajendra Prasad
   C.) M.V. Kamath
   D.) Dr. S. Radhakrishnan

Answer: Option 'C'

M.V. Kamath

  • 5. Who is the author of the book New India?
   A.) John Milton
   B.) Annie Besant
   C.) Manik Bandopadhyay
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

Annie Besant

  • 6. The celebrated Novel 'The Godfather' was authored by
   A.) Mario Puzo
   B.) Harold Robbins
   C.) John Milton
   D.) Victor Hugo

Answer: Option 'A'

Mario Puzo

  • 7. Which of the books is written by Kapil Dev
   A.) Twenty Years at the top
   B.) One day Wonders
   C.) Cricket - My Style
   D.) Cricket-Favourite Game

Answer: Option 'C'

Cricket - My Style

  • 8. The famous book ' The Daughter of the East ' is written by
   A.) Ms.Benazir Bhutto
   B.) Ms. Arungsan Suu Kyi
   C.) Ms. Taslima Nasreen
   D.) Ms Bandarnaike Sirimavo

Answer: Option 'A'

Ms.Benazir Bhutto

  • 9. 'Alice in Wonderland' the famous TV Serial is based on a book written by
   A.) Charles Dickens
   B.) Thomas Hardy
   C.) Lewis Caroll
   D.) Victor Hugo

Answer: Option 'C'

Lewis Caroll

  • 10. Who is the author of the book "The Judgement"?
   A.) Kuldip Nayar
   B.) Mathili Saran Gupta
   C.) Amitabh Ghosh
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Kuldip Nayar

  • 11. The famous character pickwick was created by
   A.) Leo Tolstoy
   B.) Charles Dickens
   C.) George Washington
   D.) Steven Spielberg

Answer: Option 'B'

Charles Dickens

  • 12. ' Asian Drama ', by Gunnar Karl Myrdal, is a book on which of the following subjects
   A.) Theatre Movement in Asia
   B.) Economics
   C.) International Politics
   D.) Look East Policy of India

Answer: Option 'B'

Economics

  • 13. Who amongst the following is the author of the book ' Colours of the Rainbow '
   A.) A.V.Kamath
   B.) Anita Nayyar
   C.) Pritish Nandy
   D.) Ranjit Biswas

Answer: Option 'D'

Ranjit Biswas

  • 14. Who said, " I therefore, want freedom immediately, this very night, before dawn, if it can be had
   A.) Jawaharlal Nehru
   B.) Mahatma Gandhi
   C.) Ms. Taslima Nasreen
   D.) Edwina Mounbatten

Answer: Option 'B'

Mahatma Gandhi

  • 15. Who is the author of "Unhappy India"?
   A.) Vikram Seth
   B.) Chethan Bhagath
   C.) Lala Lajpath Roy
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Lala Lajpath Roy

  • 16. Amrita Pritam's work " A Revenue Stamp" is
   A.) A book of stories
   B.) An autobiography
   C.) A novel
   D.) A biography

Answer: Option 'B'

An autobiography

  • 17. ' The general happiness is the end of the state ' Who said this
   A.) Plato
   B.) Bentham
   C.) Hegel
   D.) Hegeet

Answer: Option 'B'

Bentham

  • 18. The religious text of the Jews is named as
   A.) Tripatika
   B.) Torah
   C.) The Analectus
   D.) Zend Avesta

Answer: Option 'B'

Torah

  • 19. What is Harry Potter's owl's name
   A.) Money Duke
   B.) Hedwig
   C.) Honey Dukes
   D.) Eagle

Answer: Option 'B'

Hedwig

  • 20. Which freedom fighter was the author of the book "An Introduction of the dreamland" ?
   A.) Vinayak Damodar Savarkar
   B.) Subhas Chandra Bose
   C.) Bhagat Singh
   D.) Bal Gangadhar Tilak

Answer: Option 'C'

Bhagat Singh

  • 21. Who is the author of the book One Night @ Call center 
   A.) Dadabhai Naoroji
   B.) Annie Besant
   C.) Chetan Bhagat
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Chetan Bhagat
Chethan bhagath is the author of One Night @ Call Center

  • 22. The lead character in the film ' The Bandit Queen  ' has been played by
   A.) Seema Biswas
   B.) Rupa Gangulu
   C.) Shabana Azmi
   D.) Arundhati ray

Answer: Option 'A'

Seema Biswas

  • 23. India Wins Freedom is the autobiography of?
   A.) Abul Kalam Azad
   B.) Rajendra Prasad
   C.) L.K Adwani
   D.) Shubash Chandra Bose

Answer: Option 'A'

Abul Kalam Azad
India Wins Freedom is the autobiography of Abul Kalam Azad.

  • 24. Who is the author of the controversial book 'Forbidden verses'
   A.) D.H.Lawrence
   B.) Ms. Taslima Nasreen
   C.) Salman Rushdie
   D.) Abu nuwaz

Answer: Option 'D'

Abu nuwaz

  • 25. Who composed the National Anthem ' Jana Gana Mana '
   A.) Bakim Chandra Chatterjee
   B.) Rabindranath Tagore
   C.) R.D.Dinkar
   D.) Sarojini Naidu

Answer: Option 'B'

Rabindranath Tagore

Books and Authors Questions and Answers For All Group Exams Download Pdf