Sports Questions and Answers

  • 1. The name Kunjarani Devi is associated with
   A.) Weight Lifting
   B.) Swimming
   C.) Target Shooting
   D.) Athletics

Answer: Option 'A'

Weight Lifting

  • 2. Which was the 1st non test playing country to beat India in an international match
   A.) Canada
   B.) Sri Lanka
   C.) Zimbabwe
   D.) East Africa

Answer: Option 'B'

Sri Lanka

  • 3. The 2017 Indian Premier League (IPL 2017) first match on 5 April, 2017 was held in?
   A.) Banglore
   B.) Hyderabad
   C.) Delhi
   D.) Kolkata

Answer: Option 'B'

The 2017 Indian Premier League is scheduled to start on 5th April 2017 and finish on 21 May 2017. The opening match and the final will be played at the Rajiv Gandhi International Cricket Stadium in Hyderabad.

The first match was between Sun Risers Hyderabad and Royal Challengers Banglore.

  • 4. With which game does Santosh Trophy is associated
   A.) Tennis
   B.) Cricket
   C.) National Football
   D.) Golf

Answer: Option 'C'

National Football

  • 5. Against which team did Virender Sehwag make his one day international debut
   A.) New Zealand
   B.) Pakistan
   C.) Sri lanka
   D.) South Africa

Answer: Option 'B'

Pakistan

  • 6. With which game does Davis Cup is associated
   A.) Lawn Tennis
   B.) Polo
   C.) Table Tennis
   D.) Hockey

Answer: Option 'A'

Lawn Tennis

  • 7. The first Indian to cross seven important seas by swimming ____ ?
   A.) Junko Taibei
   B.) Amrendra Singh
   C.) Bula Chaudhury
   D.) Yuri Gagarin

Answer: Option 'C'

Bula Chaudhury, Indian swimmer best known for her long-distance swimming feats.

In 2005 she became the first woman to have swum across sea channels of five continents including the Strait of Gibraltar, the Tyrrhenian Sea, Cook Strait, Toroneos Gulf (Gulf of Kassandra) in Greece, the Catalina Channel off the California coast, and from Three Anchor Bay to Robben Island near Cape Town, South Africa.

  • 8. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run
   A.) Kamaljit Sandhu
   B.) M.L. Valsamma
   C.) P.T. Usha
   D.) K.Malleshwari

Answer: Option 'C'

P.T. Usha

  • 9. Where did MS Dhoni make his ODI debut?
   A.) Chiittagong
   B.) Hyderabad
   C.) Dhaka
   D.) Vishakhapatnam

Answer: Option 'A'

Chiittagong

  • 10. How many times did Geet Sethi win the IBSF World Billiards title?
   A.) 2
   B.) 3
   C.) 4
   D.) 5

Answer: Option 'B'

3