logo

Current Affairs-20-September-2016


  • 1. Which Indian wrestler recently won gold medal in Junior World Wrestling Championships?
A.) Manisha
B.) Sushila
C.) Geetha
D.) Vinesh

Answer: Option 'A'

Manisha

  • 2. International Shooting Sport Federation (ISSF) Junior World Cup was recently held in which country?
A.) Poland
B.) Azerbaijan
C.) Australia
D.) Russia

Answer: Option 'B'

Azerbaijan

  • 3. Charkhi Dadri has been recently declared as the 22nd district of the which of the following state?
A.) Himachal Pradesh
B.) Punjab
C.) Uttar Pradesh
D.) Haryana

Answer: Option 'D'

Haryana

  • 4. BSE Sensex collaborated with which social network to provide live updates of S&P to its investors?
A.) Facebook
B.) Twitter
C.) Google +
D.) LinkedIn

Answer: Option 'B'

Twitter

  • 5. The world famous drama series that won the 68th Annual Primetime Emmy Awards is ___
A.) Tudors
B.) The Big Bang theory
C.) Game of Thrones
D.) True Blood

Answer: Option 'C'

 Game of Thrones

  • 6. Which two countries recently held joint naval exercises in the South China Sea called Joint Sea-2016?
A.) Japan and China
B.) China and South Korea
C.) China and North Korea
D.) China and Russia

Answer: Option 'D'

China and Russia

  • 7. Kaziranga National Park located in Assam is famous for which animal?
A.) Rhinoceros
B.) Elephants
C.) Bengal Tigers
D.) Reindeers

Answer: Option 'A'

Rhinoceros

  • 8. The Old Trafford Cricket Ground is located in which city?
A.) Birmingham
B.) Nottingham
C.) Manchester
D.) London

Answer: Option 'C'

Manchester


To whom this Current Affairs-20-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-20-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.