Current Affairs 2018 March Quiz Set - 3

  • 1. What is the Theme of World Wildlife Day 2018?
   A.) Big Cats
   B.) Small Cats
   C.) Big Rabbits
   D.) Small Rabbits

Answer: Option 'A'

Big Cats

  • 2. World Wildlife Day is observed on?
   A.) 6th March
   B.) 3rd March
   C.) 4th March
   D.) 5th March

Answer: Option 'B'

3rd March

  • 3. Which country has won the inaugural IBSF Snooker Team World Cup in Doha by defeating Pakistan?
   A.) India
   B.) Bangladesh
   C.) Bhutan
   D.) Afghanistan

Answer: Option 'A'

India

  • 4. India's largest lender State Bank of India (SBI) has raised the key one-year MCLR rate to __________ % from 7.95%, effective immediately.
   A.) 7.15%
   B.) 8.15%
   C.) 8.75%
   D.) 6.15%

Answer: Option 'B'

8.15%

  • 5. The Centre recently approved projects worth over Rs __________ crore under the Nirbhaya fund for eight major cities of the country in a bid to make them safer for women.
   A.) Rs, 3,900 crore
   B.) Rs, 3,700 crore
   C.) Rs, 3,200 crore
   D.) Rs, 2,900 crore

Answer: Option 'D'

Rs, 2,900 crore

  • 6. The President of Vietnam is on a 3 day visit to India. Name him?
   A.) Nguyen Phu Trong
   B.) Tran Dai Quang
   C.) To Lam
   D.) Vu Duc Dam

Answer: Option 'B'

Tran Dai Quang

  • 7. 22nd World Information Technology Congress (WITC) 2018 was recently held at which city ?
   A.) Bengaluru
   B.) Chennai
   C.) Vijayawada
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'D'

Hyderabad

  • 8. Which flash memory manufacturer has recently unveiled the world's fastest microSD card titled Extreme UHS-I microSDXC with 400 GB of storage?
   A.) SanDisk
   B.) Transcend 
   C.) Samsung 
   D.) Canon

Answer: Option 'A'

SanDisk

  • 9. International Sex Workers Rights Day is observed on?
   A.) 7th March
   B.) 5th March
   C.) 3rd March
   D.) 4th March

Answer: Option 'C'

3rd March

  • 10. The former chairman of Hindustan Unilever (HUL) was recently passed away. Name him?
   A.) Thomas Isaac
   B.) T Thomas
   C.) Pinarayi Vijayan
   D.) A. K. Saseendran

Answer: Option 'B'

T Thomas