Current Affairs 2018 March Quiz Set - 4

  • 1. What was India's rank in Global Firepower Index 2017?
   A.) 4th
   B.) 5th
   C.) 6th
   D.) 7th

Answer: Option 'A'

4th

  • 2. To look into the development and regulation of the financial technology (fintech) sector in India, the Union Government has set up 8 Member steering committee. Who is the head of this committee?
   A.) SANDESH NAYAK
   B.) subhash charan
   C.) Subhash Garg
   D.) SMT SHIVANGI SWARANKAR

Answer: Option 'C'

Subhash Garg

  • 3. Who has sworn-in as the new Chief Minister of Meghalaya?
   A.) Mukul Sangma
   B.) Conrad Sangma
   C.) James Sangma
   D.) Donkupar Roy

Answer: Option 'B'

Conrad Sangma

  • 4. Who has been named as the Commissioner of the T20 Mumbai League, which will take place at Wankhede Stadium from 11th to 21st March 2018?
   A.) Sunil Gavaskar
   B.) Kapil Dev
   C.) Rahul Dravid
   D.) Mohammad Azharuddin

Answer: Option 'A'

Sunil Gavaskar

  • 5. What is the India’s GDP growth forecast for FY 19, as per World Bank’s latest report “India Development Update – India’s Growth Story”?
   A.) 8.3%
   B.) 7.3%
   C.) 7.5%
   D.) 7.8%

Answer: Option 'B'

7.3%

  • 6. The Central Council for Research in Ayurvedic Sciences (CCRAS) has developed a coded drug AYUSH QOL-2C for cancer patients. Where is the headquarters of CCRAS?
   A.) Pune
   B.) New Delhi
   C.) Varanasi
   D.) Imphal

Answer: Option 'B'

New Delhi

  • 7. Name the World rapid chess champion, who has recently lifted the Tal Memorial rapid chess title?
   A.) Vladimir Kramnik
   B.) Magnus Carlsen
   C.) Viswanathan Anand
   D.) Veselin Topalov

Answer: Option 'C'

Viswanathan Anand

  • 8. Which city to host the 105th session of the Indian Science Congress (ISC)?
   A.) Imphal
   B.) Mumbai
   C.) Tirupati
   D.) Mysore

Answer: Option 'A'

Imphal

  • 9. The biggest solar power plant of Uttar Pradesh has set up in which of the following districts?
   A.) Gorakhpur
   B.) Mirzapur 
   C.) Kannauj 
   D.) Agra 

Answer: Option 'B'

Mirzapur 

  • 10. On the occasion of International Women’s Day 2018, the Union Ministry of Health and Family Welfare has launched a Menstrual Hygiene Campaign. Name it?
   A.) #YesIBleed
   B.) #YesIBlood
   C.) #YesIGleed
   D.) None

Answer: Option 'A'

​#YesIBleed