Current Affairs 2018 March Quiz Set - 5

  • 1. World 'Pi Day' is observed on?
   A.) 14th March
   B.) 15th March
   C.) 16th March
   D.) 17th March

Answer: Option 'A'

14th March

  • 2. Which country has won the 27th edition of the Sultan Azlan Shah cup 2018?
   A.) Philippines
   B.) New Zealand
   C.) Australia
   D.) Vanuatu

Answer: Option 'C'

Australia

  • 3. Name the renowned British theoretical physicist and cosmologist who has recently passed away?
   A.) Stephen King
   B.) Albert Einstein
   C.) Eddie Redmayne
   D.) Stephen Hawking

Answer: Option 'D'

Stephen Hawking

  • 4. Name the Best Selling book authored by Stephen Hawking?
   A.) The Grand Design
   B.) A Brief History of Time
   C.) The Universe in a Nutshell
   D.) My Brief History

Answer: Option 'B'

A Brief History of Time

  • 5. The 1st Regional Conference on Mass Rapid Transport Systems for Urban Areas – Opportunities and Challenges was recently held at ?
   A.) Ahmedabad
   B.) Mumbai
   C.) Kolkata
   D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

Kolkata

  • 6. Germany's Parliament has re-elected _______ as the country's Chancellor for the 4th time in a row.
   A.) Theresa May
   B.) Angela Merkel
   C.) Andrea Nahles
   D.) Hillary Clinton

Answer: Option 'B'

​Angela Merkel

  • 7. Who has been recently elected as the Federal Nepal's first President?
   A.) Bidhya Devi Bhandari
   B.) Onsari Gharti Magar
   C.) Ameenah Gurib
   D.) Saara Kuugongelwa

Answer: Option 'A'

Bidhya Devi Bhandari

  • 8. E-commerce major Amazon has launched its 1st-ever debit card in Mexico. Name it?
   A.) Amazon Rechargeable
   B.) FlifKart Rechargeable
   C.) Ebay Rechargeable
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Amazon Rechargeable

  • 9. The State Bank of India (SBI) has slashed charges for non-maintenance of Average Monthly Balance (AMB) for customers in Metro and Urban centres from a maximum of ₹50 per month to ₹ _____ per month.
   A.) 14
   B.) 15
   C.) 16
   D.) 17

Answer: Option 'B'

15

  • 10. Who has been appointed as the new Managing Director (MD) of the HCL Infosystems?
   A.) Rangarajan Raghavan
   B.) Rangarajan raghu
   C.) Rangarajan Ramesh
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Rangarajan Raghavan