Metric Distance Conversion with Whole Number Values Online Quiz

  • 1. Fill in the blank to make the conversion true.
    12 kilometers = ____meters
   A.) 120
   B.) 1200
   C.) 12000
   D.) 120000

Answer: Option 'C'

Step 1:
We know that
1 kilometer (km) = 1000 meters (m)
Step 2:
12 kilometers = 12 km × 1000 m/1 km = 12000 m
So, 12 kilometers = 12000 meters

  • 2. Fill in the blank to make the conversion true.
    600 centimeters = ____meters
   A.) 600
   B.) 60
   C.) 6
   D.) 6000

Answer: Option 'C'

Step 1:
We know that
100 centimeters (cm) = 1 meter (m)
Step 2:
600 centimeters = 600 cm × 1 m/100 cm = 6 m
So, 600 centimeters = 6 meters

  • 3. Fill in the blank to make the conversion true.
    9000 millimeters = ____meters
   A.) 9
   B.) 90
   C.) 900
   D.) 9000

Answer: Option 'A'

Step 1:
We know that
1000 millimeter (mm) = 1 meter (m)
Step 2:
9000 millimeters = 9000 mm × 1 m/1000 mm = 9 m
So, 9000 millimeters = 9 meters

  • 4. Fill in the blank to make the conversion true.
    31 kilometers = ____meters
   A.) 3100
   B.) 31000
   C.) 310
   D.) 310000

Answer: Option 'B'

Step 1:
We know that
1 kilometer (km) = 1000 meters (m)
Step 2:
31 kilometers = 31 km × 1000 m/1 km = 31000 m
So, 31 kilometers = 31000 meters

  • 5. Fill in the blank to make the conversion true.
    10 meters = ____millimeters
   A.) 1000
   B.) 10000
   C.) 100
   D.) 100000

Answer: Option 'B'

Step 1:
We know that
1 meter (m) = 1000 millimeters (mm)
Step 2:
10 meters = 10 m × 1000 mm/1 m = 10000 mm
So, 10 meters = 10000 millimeters

  • 6. Fill in the blank to make the conversion true.
    80 millimeters = ____centimeters
   A.) 8
   B.) 80
   C.) 800
   D.) 8000

Answer: Option 'A'

Step 1:
We know that
10 millimeters (mm) = 1 centimeters (cm)
Step 2:
80 millimeters = 80 mm × 1 cm/10 mm = 8 cm
So, 80 millimeters = 8 centimeters

  • 7. Fill in the blank to make the conversion true.
    15 centimeters = ____millimeters
   A.) 150
   B.) 1500
   C.) 15000
   D.) 150000

Answer: Option 'A'

Step 1:
We know that
1 centimeter (cm) = 10 millimeters(mm)
Step 2:
15 centimeters = 15 cm × 10 mm/1 cm = 150 mm
So, 15 centimeters = 150 millimeters

  • 8. Fill in the blank to make the conversion true.
    21 meters = ____millimeters
   A.) 21000
   B.) 2100
   C.) 210
   D.) 21

Answer: Option 'A'

Step 1:
We know that
1 meter (m) = 1000 millimeters (mm)
Step 2:
21 meters = 21 m × 1000 mm/1 m = 21000 mm
So, 21 meters = 21000 millimeters

  • 9. Fill in the blank to make the conversion true.
    6000 meters = ____kilometers
   A.) 60000
   B.) 600
   C.) 6
   D.) 60

Answer: Option 'C'

Step 1:
We know that
1000 meters (m) = 1 kilometer (km)
Step 2:
6000 meters = 6000 m × 1 km/1000 m = 6 km
So, 6000 meters = 6 kilometers

  • 10. Fill in the blank to make the conversion true.
    180 meters = ____centimeters
   A.) 18
   B.) 180
   C.) 1800
   D.) 18000

Answer: Option 'D'

Step 1:
We know that
1 meter (m) = 100 centimeters (cm)
Step 2:
180 meters = 180 m × 100 cm/1 m = 18000 cm
So, 180 meters = 18000 centimeters