logo

Co Ordinate Geometry - Quantitative Aptitude Test Problems and Solutions

Advertisement

  • 1. In which quadrant does the point(-4, -7) lie?
A.) 1st
B.) 2nd
C.) 3rd
D.) 4th

Answer: Option 'C'

The point (-4, -7) lies in 3rd quadrant. 

  • 2. In which quadrant does the point(1, 5) lie? 
A.) 1st
B.) 2nd
C.) 3rd
D.) 4th

Answer: Option 'A'

The point (1, 5) lies in 1st quadrant.

  • 3. In which quadrant does the point(9, -2) lie? 
A.) 1st
B.) 2nd
C.) 3rd
D.) 4th

Answer: Option 'D'

The point (9, -2) lies in 4th quadrant.

  • 4. In which quadrant does the point(-7, 6) lie? 
A.) 1st
B.) 2nd
C.) 3rd
D.) 4th

Answer: Option 'B'

The point (-7, 6) lies in 2nd quadrant.

  • 5. In which quadrant does the point(0, 9) lie? 
A.) x-axis
B.) y-axis
C.) 3rd
D.) None of these

Answer: Option 'B'

Answer: Option 'B'
The point (0, 9) lies in x-axis.

  • 6. In which quadrant does the point(9, 0) lie? 
A.) x-axis
B.) y-axis
C.) 4th
D.) None of these

Answer: Option 'A'

The point (9, 0) lies in y-axis.

  • 7. Find the distance of the point A(4, -4) from the origin. 
A.) 3√2
B.) 2√8
C.) 6√2
D.) 8√2

Answer: Option 'D'

OA = √42+(-4)2 = √16+16 = √32 = 8√2 

  • 8. Find the distance of the point A(3, -3) from the origin. 
A.) 3√2
B.) 3√6
C.) 6√2
D.) 7√2

Answer: Option 'A'

OA = √32+(-3)2 = √9+9 = √18 = 3√2

  • 9. P is a point on x-axis at a distance of 4 units from y-axis to its right. The co-ordinates of P are: 
A.) (4, 0)
B.) (0, 4)
C.) (4, 4)
D.) (-4, 4)

Answer: Option 'A'

The co-ordinates of P are A(4, 0)

  • 10. A is a point on y-axis at a distance of 5 units from x-axis lying below x-axis. The co-ordinates of A are:
A.) (5, 0)
B.) (-5, 0)
C.) (0, 5)
D.) (0, -5)

Answer: Option 'D'

The co-ordinates of A are A(0, -5)

To whom this Co Ordinate Geometry Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Co Ordinate Geometry effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.