MS Excel Questions & Answers | Basic Computer Knowledge

  • Chicken Fry Biryani

  • Basic Computer Knowledge Test Questions and Answers


    Shortcut Keys of MS-Excel and their Descriptions
    Shortcut Keys Description
    F2 Edit the selected cell.
    F5 Go to a specific e.g., C6
    F7 Spell chech selected text and/or document.
    F11 Create chart.
    Ctrl + Shift + ; Enter the current time.
    Ctrl + ; Enter the current date.
    Alt + Shift + F1 Insert new worksheet.
    Shift + F3 Open the Excel formula window.
    Shift + F5 Bring up search box.
    Ctrl + A Select all contents of the worksheet.
    Ctrl + B Bold highlighted selection.
    Ctrl + I Italic highlighted selection.
    Ctrl + K Insert link.
    Ctrl + U Underline highlighted selection.
    Ctrl + 5 Strike through highlighted selection.
    Ctrl + P Bring up the print dialog box to begin printing.
    Ctrl + Z Undo last action.
    Ctrl + F9 Minimise current workbook.
    Ctrl + F10 Maximise currently selected workbook.
    Ctrl + F6 Switch between open workbooks/windows.
    Ctrl + Page up Move between Excwl worksheets in the same Excel document.
    Ctrl + Page down Move between Excwl worksheets in the same Excel document.
    Ctrl + Tab Move between two or more open Excel files.
    Alt + = Create a formula to sum all of the above cells.
    Ctrl + ' Insert the value of the above cell into cell currently selected.
    Ctrl + Shift + ! Format number in comma format.
    Ctrl + Shift + $ Format number in currency format.
    Ctrl + Shift + # Format number in date format.
    Ctrl + Shift + % Format number in percentage format.
    Ctrl + Shift + @ Format number in time format.
    Ctrl + Arrow key Move to next section of text.
    Ctrl + Space Select entire column.
    Shift + Space Select entire row.
  • 21. Macros can be executed from the which of the following menu ?
   A.) Format
   B.) Tools
   C.) Insert
   D.) Home

Answer: Option 'B'

Tools

  • 22. Protection and the Protect Sheet options can be selected from ?
   A.) Data
   B.) Tools
   C.) Edit
   D.) Format

Answer: Option 'B'

Tools

  • 23. Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel ?
   A.) 500
   B.) 300
   C.) 100
   D.) 10

Answer: Option 'A'

500

  • 24. You can check the conditions against ____ when applying conditional formatting ?a
   A.) Cell Value
   B.) Formula
   C.) Both of above
   D.) None of above

Answer: Option 'C'

Both of above

  • 25. How can we set Page Border in Excel ?
   A.) From Edit menu
   B.) From Home
   C.) You can not set page border in Excel
   D.) From Tools menu

Answer: Option 'C'

You can not set page border in Excel

  • 26. Which function calculates your monthly mortage payment ?
   A.) PV
   B.) NPER
   C.) PMT
   D.) All of above

Answer: Option 'C'

PMT

  • 27. Which types of charts can excel produce ?
   A.) Bar charts, line graphs and pie charts
   B.) Line graphs and pie charts only
   C.) Bar charts and line graphs only
   D.) Only line graphs

Answer: Option 'A'

Bar charts, line graphs and pie charts

  • 28. How is data organized in a spreadsheet ?
   A.) Rows and columns
   B.) Layers and planes
   C.) Lines and spaces
   D.) Height and width

Answer: Option 'A'

Rows and columns

  • 29. VLOOKUP function used to ?
   A.) Finds related records
   B.) Looks up text that contain "v"
   C.) Check if two cells are identical
   D.) None of above

Answer: Option 'A'

Finds related records

  • 30. How do you change column width to fit the contents ?
   A.) Single-click the boundary to the left to the column heading
   B.) Double click the boundary to the right of the column heading
   C.) Press Alt and single click anywhere in the column
   D.) All of above

Answer: Option 'B'

Double click the boundary to the right of the column heading